• iconPrisgaranti
  • iconGratis Frakt

Overmadrasser

Shopping Options

Kategori
Kjerne
  1. Latex (28)
  2. Memoryskum (9)
Pris
  1.  
    kr2998
    kr8399
Kjernehøyde

 

37 Item(s)
37 Item(s)

Overmadrasser 

Her hos Bedre Nætter går vi så langt som mulig for å vite alt om senger og søvn. Vi vet at en god overmadrass er en viktig ingrediens for god søvn. En overmadrass gir både mer komfort, et sunnere søvnmiljø og kan i mange tilfeller også regulere temperatur. Disse faktorene bidrar til å gjøre din nattesøvn mer avslappet og behagelig. Det finnes et bredt utvalg av overmadrasser og vi er helt klar over at det kan være vanskelig å vite hvilken som er den helt rette for deg. Nettop derfor har vi laget denne guiden til deg, slik at det blir enklere for deg å velge riktig overmadrass.

Det er ingen vil om at en overmadrass er en god investering til alle typer senger. En overmadrass øker komforten, men overfører også slitasjen fra selve sengen til overmadrassen. Dette betyr at sengen vil få lenger levetid. Det er alltid billigere å skifte en overmadrass frem for å skulle skifte ut en hel seng, så en god overmadrass vil spare deg penger i det lange løp.

Det er mange gode grunner til å velge en overmadrass, og det er også derfor det er så mange som velger å investere i en. Vi har en liste med de største fordelene ved å ha en overmadrass:

1. Mindre slitasje på sengen
2. Generelt bedre søvn
3. Jevnere fordeling av kroppsvekt
4. Lettere søvn

Hvis du har en rammemadrass, vil du ikke kunne ta trekket av sengen og vaske det – det vil si at man ikke kan unngå at det over tid kommer svette, hud celler og lignende inn i madrassen. Dette kan du da unngå hvis du har en overmadrass over rammemadrassen. I dette tilfellet vil du enkelt og greit kunne vaske trekket, og velger du Latex-kjerne, kan du også vaske skummet. Det samme gjelder ved fjærmadrasser, hvor du kun i få tilfeller kan ta trekket av. Dette er derimot en vanskelig oppgave, og det kan derfor ikke anbefales å gjøre dette ofte. Velger du en overmadrass kan du få en sunnere seng og et bedre miljø på soverommet.

Memory foam

Memory-skum er en type skum som tilpasses kroppstemperaturen din og former seg etter dette. Skummet lar deg synke ned i madrassen etter hvordan kroppen din er formet. Madrassen formes etter temperaturen på kroppen din, og derfor synker du lengre ned der du er tyngst. Det vil si at typiske trykkpunkter som skuldre, hofter og korsrygg avlastes intensivt. Memory Skum gir på den måten en personlig støtte, og derfor er denne typen madrass anbefalt til deg som har en veldig spent kropp og/eller har skader.


Fordi Memory Skum bruker temperaturen til å forme seg, har madrassen også en tendens til å bli ganske varm i løpet av natten. Hvis du ofte synes det er varmt om natten burde du se bort fra madrasser med Memory Skum og i stedet se mot latexmadrassene.

Latex

Latex resirkuleres av gummitrær og er derfor en naturlig fylltype. Latex er et naturmateriale, og det er derfor en høy grad ventilasjon i latex-madrassene. Latex-madrassene har lang holdbarhet, da de er vedlikeholdsfri, allergivennlige og enkelt og greit holder seg rene og friske helt selv. Samtidig vil denne typen ventilasjon også gjøre at en latex-madrass ikke blir alt for varm i løpet av natten. I stedet vil latex-madrassene være med på å vedlikeholde en behagelig temperatur og et sunt søvnklima. 

Latex-overmadrassene gir elastisk støtte som vil si at madrassen støtter deg avhengig av trykket du plasserer på madrassen. Det vil si at madrassen skubber mest tilbake der du veier mest. Dette er typisk på trykkpunkter som skuldre, korsrygg og hofter. Latex-madrassen støtter deg dermed akkurat der du har mest bruk for det. Overmadrassen Latex minimerer behovet for å våkne og snu på seg i løpet av natten, og sikrer deg på den måten en dypere og mer restituerende søvn.

Hvilken overmadrass gir meg den beste støtten?

Når du velger overmadrass, skal du tenke over hvilken slags komfort du liker best. Vil du gjerne synke ned i madrassen, er det en Memory Foam-kjerne du skal ha. Memory Foam-overmadrassen bruker som sagt kroppsvarme til å forme seg, og derfor har denne typen overmadrass det vanskelig for å avlede varme. Du skal derfor være oppmerksom på at Memory ikke kan anbefales hvis du blir varm i løpet av natten.

Latex er temperaturregulerende, og derfor er en latex-overmadrass det beste valget hvis du har en tendens til å bli varm i løpet av natten – det viktigste er at en latex-overmadrass gir deg en uovertruffen, personlig støtte, uansett hvor mye du veier eller hvilken sovestilling du foretrekker.

Det finnes overmadrasser til mange ulike behov. Ryggproblemer er utbredt i hele Skandinavia og vi opplever ofte kunder som spør etter overmadrasser som kan lindre ryggsmerter.Hvis du har ryggproblemer vil vi i 9/10 av tilfellene anbefale deg å ta en kikk på en Latex overmadrass. Latex er et materiale som gir deg en personlig støtte og “skubber” tilbake der du har mest bruk for det.

Vekt, kjernetykkelse & varme

Når du skal finne den riktige kjernetykkelsen til overmadrassen, skal du se på vekten din og tilstanden på din nåværende seng. Først og fremst anbefaler vi at du ser etter en kjernetykkelse på 5-6 centimeter hvis du veier +80 kilo. Hvis du veier under 80 kilo kan du godt ha en tykk kjerne, men du kan også nøyes helt fint med de tynnere modellene. Ut over dette er det også viktig at du er oppmerksom på om overmadrassen skal forlenge levetiden på en allerede godt brukte sengen, eller om den skal brukes til en helt nye en. I det tilfellet at du kjøper til en brukt seng, vil det være utrolig viktig med en tykk kjerne for åt minske eventuelle eksisterende skavanker på sengen.  

Elastisitet, hva er det?

Elastisiteten i en latex-overmadrass er med på å definere hvor mye støtte den kan gi - samt hvor fast madrassen er. Fordelen ved Latex overmadrasser er spesielt det at det ikke er en fasthet som passer til personer på 90 kilo, og en annen til en person på 60 kilo – denne typen madrass tilpasser seg deg og vekten din.

Hvordan kan en Latex overmadrass passe til forskjellige vektklasser når kjernen er den samme? Det som gjør Latex innlysende er at elastisiteten i Latex overmadrassen tilpasses din kroppsvekt. Hvis du veier 100 kilo, vil trykket på overmadrassen være deretter, og det vil gjøre at kjernen skubber mer tilbake enn hvis du kun legger 60 kilo på den. Av nettopp denne grunnen vil et par på henholdsvis 60 og 90 kilo ikke få den samme opplevelsen av hvordan overmadrassen reagerer på vekten deres. Ved 90 kilo presses latex kjernen mer og skubber derfor mere tilbake enn ved 60 kilo.

Vi har solgt enormt mange Mayan Green overmadrasser til personer som veier alt fra 50 til 150 kilo, og har enda ikke fått en eneste klage over liggekomforten - det vitner til det fremragende spennet du kan oppleve med en Mayan Green overmadrass som har en høy elastisitet. Dette gjør at Mayan Green-overmadrassen er den opplagte løsningen til et par som har forskjellige behov, men som gjerne vil ha en stor overmadrass uten en revne i midten, isteden for 2 stk. 90x200 cm. med en revne midt i sengen.

Gode råd når du velger ny overmadrass

Som vi lovet deg tidligere skal vi gi deg noen gode tips og triks, slik at du også kan være en ekspert på overmadrasser.

Størrelsen - Sørg for at overmadrassen din er i samme størrelse som sengen din.

Fukt - Man svetter mye i løpet av en natt, og derfor er det mange som foretrekker en vaskbar overmadrass. Hvis ikke kan man også velge en av de ekstra fukt resistente  overmadrassene, som har lenger levetid.

Henger pris og kvalitet sammen? - Vær sikker på at prisen du betaler passer overens med kvaliteten på madrassen. Du skal aldri betale for mye for en vanlig skummadrass. Da bør du heller gå for en latex eller en memory foam madrass, som er av mye bedre råvarer.

Kjernens tykkelse - En overmadrass kan være veldig høy og se bra ut, men det som er viktig for din søvnopplevelse er tykkelsen på kjernen. Du bør alltid gå etter en overmadrass der kjernen utgjør rundt halvparten av overmadrassens høyde, for å være sikker på at du får best kvalitet. 

Skulle du ha flere spørsmål til overmadrasser eller generelt til produktene våre så kan du alltid ta kontakt med oss. Vi sitter klare til å hjelpe deg via Livechatten på hjemmesiden, på telefon eller via mail på kontakt@bedrenaetter.no