• iconPrisgaranti
 • iconGratis Frakt

Madrasser

Shopping Options

Kategori
Fastheds Vejledning
 1. 75-95 kilo (22)
 2. Over 95 kilo (16)
 3. Under 75 kilo (12)
Kjerne
Merke
Pris
 1.  
  kr4999
  kr24799
Madrasstype
Fjærer
 1. Multipocket (36)
 2. Pocket (54)
 3. Vertex (10)
Items 1 to 60 of 100 total
Page:
 1. 1
 2. 2
Items 1 to 60 of 100 total
Page:
 1. 1
 2. 2

Madrasser

I denne kategorien finner du et bredt utvalg av madrasser i de vanligste størrelsene. Vi har samlet skummadrasser, springfjærmadrasser og rammemadrasser i én kategori for å gi deg et bedre overblikk over mulighetene. Vet du hva som er særegent for de ulike modellene? Hvis ikke, kan oversikten under sikkert hjelpe deg.

Rammemadrasser

Rammemadrassen kjennetegnes ved at den kan stå alene. Du får en komplett seng, når du kjøper en av modellene våre, siden trerammen under madrassen gjør det mulig å montere bein på madrassen. Dette er den vanligste sengetypen blant nordmenn. Alle våre modeller er inkludert bein og overmadrass, så du slipper å lete etter flere produkter- og prisen du ser på siden, er den samlede prisen for produktet.

 Springfjærmadrasser

Springfjærmadrasser passer spesielt godt til sengerammer og elevasjonsbunner. Denne madrassen skal normalt plasseres oppå en lamellbunn for å få riktig støtte. Vi anbefaler ikke å plassere springfjærmadrassen direkte på gulvet, siden det ikke er godt for madrassen. Ved å være avstengt på den ene siden, vil ikke madrassen få optimal lufttilførsel og opprettholde en god hygiene. Forskjellen mellom en springfjærmadrass og en skummadrass er at springfjærmadrasser har springfjær i kjernen av madrassen.

Skummadrasser

Skummadrasser bør, akkurat som springfjærmadrasser, ikke plasseres direkte på gulvet. Problemstillingen er den samme, madrassen får ikke noe luft fra undersiden og vil ikke ventilere normalt. Sammenlignet med en springfjærmadrass, så er skummadrasser generelt litt mykere. I tillegg er skummadrasser veldig elastiske, og er derfor velegnet for elevasjonssenger, siden de følger elevasjonsdelen.

Hvordan velger man fasthet?

Når du skal velge fastheten til din nye seng, er vekten din et godt utgangspunkt. Det finnes en tommelfingerregel som sier at hvis du veier under 75 kg, så bør du velge medium fasthet (er det en fjærmadrass, skal madrassen være med pocketfjær). Veier du mellom 75 og 95 kg, så er det en god idé å velge en fast madrass (er det en fjærmadrass, skal du fremdeles velge pocketfjær). Hvis du veier mer enn 95-100 kg, bør du velge en madrass med multipocketfjær. Disse madrassene har dobbelt så mange fjær per kvm, noe som automatisk resulterer i en fastere madrass enn en madrass med vanlige pocketfjær.

 

 

Denne oversikten kan gi deg et overblikk over hvilken fasthet du skal se etter.

 Hva bør du ellers være oppmerksom på?

En annen ting du bør ha fokus på når du velger madrass, er polstringen rundt fjærene (gjelder fjærmadrasser). Det er her du som regel finner den avgjørende forskjellen mellom billigere og dyrere modeller. En madrass med polyetherskum rundt fjærer skiller seg fra en madrass med for eksempel latex rund fjærene. Grunnleggende, så er latex et mer elastisk materiale. Derfor vil modellen være mer trykkavlastende og fordele vekten din bedre ut på de enkelte fjær og dermed å gi en optimal støtte gjennom hele natten. Polyetherskum fungerer mer som en plate oppå fjærene, derfor får du ikke den helt optimale utnyttelsen av fjærlaget.

I tillegg gir latex og andre materialer vi fører her på siden, lengere levetid til din nye seng, sammenlignet med polyetherskum. Dette skyldes at latex ikke setter seg på samme måte som de billigere skumtypene som finnes. Konklusjonen er, at du får en dobbelt gevinst ved å velge de mer eksklusive skumtypene, siden sengen både får lengre levetid og gir deg bedre komfort.

Levering av madrasser

Vi har gratis levering til døren i hele Norge hos Bedre Netter. Når du legger inn en ordre på en madrass, vil den bli levert innenfor den angitte leveringstid. Når vi mottar varen på vårt lager, blir den samme dag booket inn hos vårt fraktebyrå, som ringer til deg og avtaler hvilken dag det passer for deg å motta sengen. Ved å gjøre det på denne måten, unngår vi å levere madrassen på et tidspunkt du ikke er hjemme, samtidig som du slipper å bekymre deg for når madrassen blir levert.

Selve leveringen gjennomføres med færre fraktemenn og sikrer dermed også en viss fleksibilitet. Hvis du ønsker montering av sengen eller at sengen skal bæres opp en etasje, vil det koste ekstra. Det samme gjelder hvis vi skal ta med din gamle madrass i retur.