• iconPrisgaranti
 • iconGratis Frakt

Fjærmadrasser

Shopping Options

Kategori
Fastheds Vejledning
 1. 75-95 kilo (31)
 2. Over 95 kilo (25)
 3. Under 75 kilo (19)
Pris
 1.  
  kr4998
  kr22399
Fjærer
 1. Multipocket (11)
 2. Pocket (31)
 3. Vertex (12)

49 Item(s)
49 Item(s)

Fjærmadrass

Det å kjøpe ny seng kan være litt uoverskuelig, fordi det er en beslutning som faktisk innebærer flere elementer. En av tingene man skal ta i betraktning er valg av madrass. Både for å gjøre det enklere for deg og for å sikre oss om at du bestiller riktig, har vi laget en guide til madrasser.

Selv om Springfjærmadrasser ikke kan stå på egen hånd, hvilket blant annet ellers kjennetegner Rammemadrasser, er det en essensiell del av sengen din. Springfjærmadrasser er derfor veldig populære, ettersom du får mange ekstra dimensjoner og muligheter. Sammen med en rammemadrass utgjør en springfjærmadrass en utrolig lekker Kontinental Seng, som kan hjelpe deg med å opprettholde god nattesøvn i mange år framover.  

Hos en fjærmadrass er kjennetegnet fleksibiliteten. Den gir deg muligheten for å bruke den i flere forskjellige sammenhenger og senge-konstellasjoner. Fjærmadrassen er i motsetning til rammemadrassen, ikke en madrass som kommer med en treramme og monterbare ben. Det er ikke sunt for en madrass å ligge direkte på gulvet, så det er nødvendig å have f.eks. en sengeramme eller en rammemadrass under fjærmadrassen. Hos Bedre Nætter har vi et bredt utvalg av både sengerammer og rammemadrasser som du kan se på og benytte for å få en seng som passer akkurat til deg og søvnbehovene dine. En springfjærmadrass er typisk mer pustende enn en rammemadrass, hvilket vil si at svette og annen fukt fra nattens løp transporteres vekk fra madrassen - og ikke ned i den. En springfjærmadrass forlenger derfor levetiden på sengen din - i motsetning til en rammemadrass, som er mindre ventilerende. 

Fjærmadrassene er bygget opp av pocket-fjærer. Oppdriften påvirker kroppen din på den måten at typiske trykkpunkter som nakke, skuldre og korsrygg blir utsatt for minimalt mottrykk. Dette sikrer deg dypere søvn. Innvendig består fjærmadrassene som som sagt av fjærer. Det finnes flere forskjellige typer fjærer, men de mest brukte og beste er pocket-fjærer. Her er det mellom 200 og 1000 fjærer per/m2. Disse fjærene reagerer alle individuelt på vekten, og på denne måten sikres du en bedre og mer personlig definert støtte over hele kroppen.

Hvis du allerede har en god og solid sengeramme, men trenger å skifte ut madrassen, er du havnet på den rette plassen. Fjærmadrasser er løsningen på madrassproblemet ditt, fordi denne type madrass fungerer som et perfekt supplement til en rammemadrass. Kombinasjonen av disse to madrassene gir suveren liggekomfort. Oppdriften i fjærmadrassens gir deg en sunn liggestilling, mens rammemadrassen er en behagelig plattform.

Hvilken type fjær skal du ha?

Fjærmadrasser med Pocket-fjærer gir en fantastisk støtte som uten tvil vil gi deg en betydelig bedre natts søvn. Alle fjærmadrassene på siden er utstyrt med Pocket eller Multipocket-fjærer, som er markedets suverent beste fjærvarianter. I noen sengebutikker blir det ofte lagt opp til at multipocket er en ”oppgradering” av pocket-fjærene, men dette er ikke korrekt. Du får flere fjærer per m2 i en madrass med multipocket-fjærer. Dette resulterer i at du får en fastere madrass. Av denne årsaken anbefaler vi pocket-fjærer til personer som veier under 95 kg, og multipocket-fjærer til folk som veier over 95 kg. Med Pocket får du over dobbelt så mange fjærer per m2 enn med alminnelige fjærer, og med Multipocket får du 4x så mange - dette gjør at du får flere støttepunkter, og at kroppsvekten din fordeles bedre over hele madrassen.  

Ut over dette kan fastheten i fjærmadrassen din justeres sånn den passer til vekten din. Dette kan du også se på bildet over, hvor vi anbefaler medium fasthet samt pocket-fjærer til personer som veier under 75 kg, fast fasthet samt pocket-fjærer til personer som veier under 95 kg, og fast fasthet samt multipocket-fjærer til personer som veier over 95 kg. Vi anbefaler denne oppgraderingen da en tyngre person naturligvis vil synke lengre ned i madrassen enn en lettere person vil. Derfor er det bruk for flere fjærer å fordele vekten på for å kunne oppnå den optimale fastheten. Multipocket-fjærer er altså ikke ’bedre’, og hvis du veier mindre end 95 kg vil alminnelige pocket-fjærer væreå foretrekke.

Hos Bedre Nætter har vi gjort det harde arbeidet for deg og laget sammensetningene på den måten at det er det beste valget for deg i 9/10 tilfeller. Vi er naturligvis oppmerksomme på at noen ønsker små endringer som f.eks. en annen fasthet eller andre fjærer. Hvis dette er tilfellet,  kan du naturligvis alltid kontakte oss, så vil vi hjelpe deg med å oppfylle ønskene dine.

Pocket-fjærer

Pocket-fjæren er en moderne fjær som er individuelt sveiset inn i en pose av nålefilt. Det vil si at hver fjær arbeider for seg selv. Dette gir sunn og fleksibel støtte. Fjærene er inndelt i komfortsoner, som vil si at du får akkurat den støtten du trenger, akkurat der du trenger den.
Fjærene tilpasses liggestillingen din, og sikrer hvile hele natten. Selve materialet fjærene er sydd inn i er også vannavstøtende og ventilerende. Dette vil si at fjærseksjonen i madrassen holdes frisk, ren og sunn i mange år fremover.

Hos Bedre Nætter er vi utrolig glade for pocket-fjæren, som er en veldig godt likt fjær blant alle kundene våre. I sengene våre har vi valgt å installere 274 fjærer pr. m2, som er betydelig flere enn hos de fleste forhandlere. Et eksempel på dette er de kritikerroste Jupiter- og Venus-kolleksjonene.

Multipocket-fjærer

Multipocket-fjæren minner om Pocket-fjæren, men har en mindre diameter. Dette resulterer i flere fjærer pr. m2. Det vil si at en madrass med Multipocket-fjærer er fastere og derfor mer velegnet til de som veier over 95 kg. Fjærens mindre diameter og flere støttepunkter gir madrassen en helhetlig og omfattende fjæring.

Multipocket-fjærer egner seg derfor best til folk som helst vil ha en fast madrass eller til folk som veier ca eller mere enn 95 kg. Multipocket-fjærer gir deg hele 504 individuelle støttepunkter på madrassen, og jo flere støttepunkter, jo lengre holdbarhet madrassen din. De individuelle støttepunktene er med på å støtte deg akkurat der du har mest bruk for det.
Enhver liggestilling er individuell, og dette tar Multipocket-fjæren hensyn til. Der er blant annet Multipocket-fjærer i Jupiter +95- og Venus +95-kolleksjonene.

Bonell-fjærer

Bonell er en timeglassformet fjær som sikrer en relativt god fjæring. Ut over dette er fjærene relativt harde som vil si at støtten er forholdsvis jevn over hele madrassen. Bonell-fjæren arbeider ikke individuelt som vil si at du får den samme støtten over hele madrassen.
Hos Bedre Nætter vet vi det at kroppen din trenger avvekslende støtte. Korsryggen din trenger en annen type støtte enn skuldrene dine, og dette får du ikke med en Bonell-fjær. Hos Bedre Nætter finner du derfor ikke Bonell-fjæren, da vi anser den som for gammel.
Mange forhandlere fører fortsatt madrasser med Bonell-fjærer, og vi der derfor kundene våre om å alltid være oppmerksomme på hvilken type fjær madrassen har. Vi henviser alltid til Pocket- og Multipocket-fjærer som gir individuell og personlig støtte til deg som bruker den.

Sjekk ut vårt utvalget av madrasser her!


Finn din fasthet

 

Komfortsonene er det neste punktet du bør være oppmerksom på. Hvor mange komfortsoner springfjærmadrassene har er vidt forskjellig fra produsent til produsent, men leiet ligger typisk mellom 3 og 7. Komfortsoner er uttrykk for hvor mange ekstraordinære støttepunkter madrassen din er utstyrt med - det vil si punkter hvor kroppen er ekstra sart (f.eks. nakken), som har bruk for hardere fjærer. 7 komfortsoner er altså et kvalitetsstempel i seg selv, ettersom hele kroppen din stort sett er dekket.

Både fjærvariant og antallet komfortsoner har naturligvis innflytelse på prisen. En springfjærmadrass med Multipocket-fjærer og 7 komfortsoner er typisk dyrere enn en med Bonell-fjærer og 3 komfortsoner. Hvis du ikke har de helt store pengene å investere, kan du imidlertid godt nøye deg med en Bonell-springfjærmadrass med 3 komfortsoner - under nærmest alle omstendigheter gir dette en bedre nattesøvn enn rammemadrassen alene. Vær dessuten oppmerksom på at pris og kvalitet ikke alltid harmonerer, hvilket gjør det veldig viktig alltid å undersøke de øvrige forholdene hver eneste gang du kjøper en ny springfjærmadrass.   

Nå som du selv er blitt ekspert på madrasser, så kan du bla gjennom vårt utvalg av gode tilbud her!

Sunt søvnklima og luftsirkulasjon

Mange har tydeligvis slitt med et dårlig miljø i senge, siden størsteparten av de mange rammemadrassene på markedet har utrolig dårlig luftsirkulasjon. Hos Bedre Nætter vil vi gjerne gjøre opp for dette problemet, og vi mener at en sunn fjærmadrass kan være løsningen på problemet. Ved at legge til en fjærmadrass, kommer du foruten problemet da fjærmadrassens luftige oppbygning gir konstant luftsirkulasjon. Fjærmadrassen pusten på den måten at den kan rense seg selv og på den måte holde sengen fri for bakterier. Dette sikrer både et sunt sengeklima samt en seng som er langtidsholdbar. Du kan etter dette legge til en overmadrass på fjærmadrassen for mer sirkulasjon.

En fjærmadrass forlenger levetiden på sengen din, da det er lettere å skifte ut toppen enn det er å skifte ut hele sengen. Når sengen trenger å bli skiftet, kan du så kun skifte fjærmadrassen, så er den god som ny. Hvis du legger en overmadrass over får du plutselig markedets beste og mest populære seng. Hos Bedre Nætter er vi stolte av å kunne tilby deg den høyeste kvalitet og et sunt søvnmiljø.