Lakenskrekk

Et ord som man kanskje har sett rundt omkring og blitt litt forvirret over er ordet lakenskrekk. Er det, som navnet sier, noen som er redd for lakener? Det er det heldigvis ikke, men lakenskrekk er ikke noe man skal ta lett på av den grunn.

Det lakenskrekk dreier seg om er når man legger seg i sengen om kvelden og ligger i timesvis uten å få sove. Dette kan komme av mange forskjellige ting, og er et reelt søvnproblem. Lakenskrekk er mer aktuelt for unge mennesker, og kan komme av at kroppens døgnrytme er i gang med å endre seg. Det lakenskrekk kan ende opp med er at man blir redd for at man ikke får sove. Da blir man liggende å tenke over alt man skal nå, ting man ikke skal gå glipp av og i noen tilfeller så begynner man å stresse over at man ikke får sove. Det er en ond sirkel som kan bidra til dårlig søvn og lite overskudd og i verste fall at man presterer dårligere på jobb eller studie.

Det finnes behandling i spesielle tilfeller og hvis det er er alvorlig så anbefales man å oppsøke en lege eller en søvn-spesialist. Hvis det i motsetning ikke skjer så ofte, er det et par tips man kan følge.

Tips mot lakenskrekk

  • Unngå koffeinholdig drikke etter klokken 17:00 (Coca-Cola, Te, kaffe, energidrikk).
  • Sørg for å lufte ut på soverommet slik at du har et sunt og lett kjølig søvnklima.
  • Unngå å spise et stort og tungt måltid før sengetid, men pass på at du ikke går i seng sulten.
  • Unngå å bruke PC og telefon i sengen når du har lagt deg da blålyset kan holde deg våken.
  • La være med å se på klokken/telefonen når du våkner om natten. Dette kan være vanskelig for mange, men vil fjerne uroelementer hvis du skulle våkne om natten.
  • Sett av litt mer tid til deg og dine tanker om dagen slik at du ikke ligger og skal stresse og tenke over alt mulig når du har lagt deg.

Dette er et par tips som burde hjelpe mot lakenskrekk. Hvis du har lyst å vite mer om søvnproblemer generelt kan du ta en kikk på teksten vår om dårlig søvn og våre råd til søvnproblemer.

Det er også en annen grunn til at man blir liggende våken, nemlig at man har en dårlig seng eller en seng som gir feil støtte. Dette er heldigvis noe vi kan hjelpe med! Vi har kontinentalsenger, rammemadrasser og regulerbare senger til fornuftige priser som garantert vil gi deg bedre netter i mange år fremover. Hvis du har spørsmål til sengene våre eller hvordan de kan hjelpe deg med å sove bedre så kan du alltid ta kontakt via Livechatten, telefon eller ved å sende en mail til [email protected]

  • Lakenskrekk er når man legger seg i sengen om kvelden og ligger i timesvis uten å få sove. Dette kan komme av mange forskjellige ting, og er et reelt søvnproblem. I verste fall kan det resultere i at man blir redd for å ikke få sove når man skal legge seg.

  • I noen tilfeller kan man bli kvitt lakenskrekken ved å følge generelle og enkle tips, som for eksempel å unngå koffeinholdig drikke etter kl. 17:00 og ikke spise et stort og tungt måltid før sengetid.