Nattesvette

Våkner du opp om natten og er helt våt av svette? Det er noe som flere sliter med og som mange kan synes er ubehagelig. Det er derimot en forskjell på å våkne og være litt klam, og det å være gjennomvåt eller å våkne klam over lang tid.

I utgangspunktet kan du alltid se om det er fordi soverommet er for varmt. Man sover best når det er litt kjølig på soverommet, men hvis det er varmt og man i tillegg sover med pysjamas eller lignende kan man fort bli voldsomt varm om natten. Hvis det ikke er fordi soverommet er for varmt, kan det være noen andre og potensielt mer alvorlige årsaker.

Det er mange som mener at nattesvette kan være et symptom på Overgangsalderen. Sammen med hetetokter er nattesvette et kjent fenomen på overgangsalderen, og det kan vare i et stykke tid. Hvis det er voldsomt plagsomt kan man komme frem til behandlingsmåter sammen med en lege. Andre årsaker kan være:

  • Krydret mat om kvelden
  • Koffeininholdige drikker
  • Alkoholholdige drikker
  • Feber

Nattesvette kan være et symptom på andre ting også, og hvis det er et stort problem anbefaler vi at du snakker med en lege.

Vi hos Bedre Nætter kan hjelpe deg med å anbefale noen pustende og sunne overmadrasser som bidrar til å øke luftsirkulasjonen i sengen når du sover. Overmadrassen Mayan Pulse er av naturlateks, og er produsert på en måte som gjør at dem er utrolig ventilerende. Det gjør at du ikke blir så varm om natten, og overmadrassene er også ekstra gode til å lede fukt slik at det fordamper raskere. Begge overmadrassene har også et vaskbart trekk, som er en fordel hvis man svetter mye om natten.

Hvis du har andre spørsmål til hvordan du kan få bedre søvn eller flere spørsmål til produktene våre kan du alltid ta kontakt med oss enten via telefon, chatten på siden eller på [email protected]

  • 100 netters prøve
  • Prismatch
  • Gratis hjemlevering*