Søvnapné

Søvn er en viktig del av livet vårt fordi det blant annet gir kroppen mulighet til å restituere etter en lang dag. Mange oppfatter søvn som noe behagelig og avslappende, men for noen kan det faktisk være mer problematisk. Det er nemlig noen som lider av det som heter Søvnapné som kan være ubehagelig både for personen som lider av det samt en eventuell partner.

Søvnapné innebærer at personen det gjelder får pustestopp i løpet av natten. Tilstanden kommer av at musklene i nesen, munnen, strupen og svelget slapper for mye av og dette resulterer i at musklene synker sammen og blokkerer pusteveien. Det kan i noen tilfeller forbindes med kraftig snorking, men dette er ikke noe som alltid gjelder.

Pustestopp er noe som kan skje flere ganger per natt og når personen det gjelder får pustestopp så synker oksygennivået i blodet. Dette sender signaler til hjernen om at man skal våkne. Dette gjør at personen det gjelder begynner å puste igjen og fordi alt skjer automatisk så husker ikke personen noe dagen etterpå.

Forskjellige behandlinger mot søvnapné

Det finnes flere forskjellige typer behandling for søvnapné avhengig av hvordan tilstanden er, men noen behandlingsmetoder er:

  • Pustemaske som man kan ha i hjemmet
  • Søvnapnéskinne (også kalt snorkeskinne)
  • Forskjellige råd som vekttap, redusert alkoholinntak, røykestopp etc.
  • Operasjonsmetoder

De tre første punktene er de mest vanlige og som regel det man starter med. Det skal dog sies at forskjellige tilstander av søvnapné krever forskjellig behandling og derfor skal man alltid sjekke med legen sin før man gjør noe selv.

Søvnapné er vanligere enn man tror og det kan ramme hvem som helst, både voksne og barn. Det finnes derimot noen grupper som mer utsatt for søvnapné enn andre.

Vi hos Bedre Nætter har skrevet denne teksten for å informere om søvnapné og hjelpe dem det gjelder å lære litt mer om sin tilstand. Vi håper teksten har vært til hjelp og at den kan bidra til bedre søvn, akkurat som sengene våre. Du kan se mer om de forskjellige sengene våre ved å følge lenkene til kontinentalsenger og regulerbare senger.

Kontinentalsenger som gir et godt grunnlag for god søvn
Senses Motion

As low as 27.999,00 kr

Jupiter Wood

As low as 20.999,00 kr

Atlas Wood

As low as 20.999,00 kr

Atlas

As low as 20.999,00 kr

Regulerbare senger som gir et godt grunnlag for god søvn
Venus Diamant

As low as 21.999,00 kr Førpris 39.999,00 kr

Jupiter Wood

As low as 29.499,00 kr

Jupiter

As low as 29.499,00 kr

Atlas Wood

As low as 29.499,00 kr

Atlas

As low as 29.499,00 kr

Skulle du ha noen spørsmål om Bedre Nætter eller produktene våre så kan du alltid ta kontakt med oss på LiveChatten på hjemmesiden, på telefon eller ved å sende en mail til [email protected]

  • 100 netters prøve
  • Prismatch
  • Gratis hjemlevering*