Hvilke sengetyper finnes og hva er forskjellen på dem?

Kort sagt finnes det tre ulike sengetyper: rammemadrasser, kontinentalsenger og regulerbare senger. Det som skiller disse sengetypene fra hverandre er hvor mye støtte og komfort de gir. De kan altså rangeres fra minst støtte og komfort til mest, med rammemadrasser nederst på listen og regulerbare senger øverst. I de neste avsnittene vil vi komme nærmere inn på hva som skyldes de ulike støtte- og komfortnivåene, og hvilke fordeler hver av de tre sengetypene har.

Hva er en rammemadrass?

En rammemadrass består av to madrasslag. Det nederste laget er bygget inn i selve rammen og utgjør sengens viktigste komfortlag. Hos Bedre Netter er alle rammemadrasser utstyrt med pocketfjærer, som er en av de beste fjærtypene på markedet. Pocketfjærene er inndelt i ulike komfortsoner som gir tilpasset støtte til hele kroppen, og rundt fjærene ligger en tykk polstring som sørger for ekstra komfort. Oppå fjærmadrassen ligger overmadrassen, som er det laget kroppen er i nærmest kontakt med. Den fungerer som et ekstra komfortlag, og er dermed avgjørende for den samlede komfortopplevelsen. Overmadrassen følger alltid med når du kjøper en rammemadrass fra Bedre Netter.

Det er dessuten enkelt å sette sengen sammen, da det eneste du behøver å gjøre er å montere på benene. Benene, som selvfølgelig er inkludert i prisen, monteres direkte på den solide trerammen, og med mindre du også har kjøpt en sengegavl, er sengen deretter klar til bruk. Dette er altså ikke bare en komfortabel sengeløsning som gir god støtte til hele kroppen, men også en budsjettvennlig og praktisk sengetype som passer til de aller fleste.

Fordeler ved å investere i en rammemadrass:

 • En rammemadrass kombinerer høy komfort med lav pris
 • Pocketfjærene i våre rammemadrasser tilpasser seg kroppen din for optimal støtte og komfort
 • Når du mottar din nye rammemadrass, skal du bare montere på benene - deretter er sengen klar til bruk

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng består av tre madrasslag. Nederst har sengen en ramme og denne er typisk bygget rundt en fjær- eller skummadrass. Rammen sørger for et stabilt og behagelig underlag, mens fjærmadrassen som ligger oppå rammen utgjør sengens primære komfortlag. Fjærmadrassen er også det madrasslaget som bestemmer sengens fasthet. Den har nemlig en kjerne av pocketfjærer med varierende grad av fleksibilitet. Velger du en fast fjærmadrass vil fjærene være mindre fleksible og derfor gi mindre etter for kroppens bevegelser, mens hvis du velger en medium fast fjærmadrass vil fjærene være mer fleksible og dermed følge kroppens bevegelser i større grad.

På toppen av kontinentalsengen ligger en overmadrass som sørger for ekstra komfort og samtidig forlenger fjærmadrassens levetid ved å minske slitasjen på dette madrasslaget.

Hvis du velger en kontinentalseng får du altså en seng med et svært høyt komfortnivå som dessuten oser av luksus. Det ekstra madrasslaget gjør nemlig at du kommer enda høyere opp, og gir dermed en følelse av å være som “prinsessen på erten”. Kjøper du en kontinentalseng fra Bedre Netter følger alle tre madrasslagene med, og vi leverer dessuten sengen hjem til deg helt gratis. Du kan enten montere sengen selv ved hjelp av den medfølgende bruksanvisningen eller få hjelp til oppbæring og montering av våre transporterer for kun 1.499 kr.

Fordeler ved å investere i en kontinentalseng:

 • En kontinentalseng har tre madrasslag som samlet gir deg fantastisk støtte og komfort
 • Den ekstra høyden gjør at kontinentalsengen ser ekstra flott og luksuriøs ut
 • Perfekt for deg som har et begrenset budsjett, men likevel ønsker en seng av høyeste kvalitet

Rammemadrass vs kontinentalseng

En kontinentalseng har altså ett madrasslag mer enn en rammemadrass og har dermed et litt høyere støtte- og komfortnivå. Det ekstra laget minsker også slitasjen på rammen, og øker dermed levetiden på denne, så du kan ha gleden av sengen din i mange, mange år. Men den koster også litt mer, og derfor er en kontinentalseng en litt større investering enn en rammemadrass. Hvis valget står mellom rammemadrass eller kontinentalseng er det altså verdt å ha dette in mente. Er du interessert i å vite mer om forskjellen på en rammemadrass og en kontinentalseng kan du lese om dette i vår artikkel om emnet.

Hva er en regulerbar seng?

En regulerbar seng har, i likhet med en kontinentalseng, tre madrasslag. Men i motsetning til sistnevnte, er regulerbare senger utstyrt med en elektrisk motor som gjør det mulig å heve hode- og fotenden av sengen. Motoren styres med en fjernkontroll eller en app som du kan laste ned på mobilen eller nettbrettet. Velger du en seng med justerbar rygg fra Bedre Netter kan du dessuten justere liggestillingen din sikkert, støysvakt og med stor presisjon.

Hvis du vil ha en regulerbar seng som er 160x200 eller større, kan du styre begge sider av sengen uavhengig av hverandre. Dermed kan både du og partneren din ligge akkurat sånn som det passer dere best, uten at det går utover den andres nattesøvn. Når du kjøper en regulerbar seng fra Bedre Nætter følger det også med en splittet overmadrass. Denne skiller seg fra vanlige overmadrasser ved at den har et snitt i midten i begge ender. Den følger dermed bevegelsene i begge sider av sengen, selv om de befinner seg i ulike posisjoner. Hvis du derimot ikke ønsker å få en splittet overmadrass sammen med din regulerbare seng, kan du i stedet velge å få to separate overmadrasser.

Fordeler ved å investere i en regulerbar seng:

 • Du kan enkelt justere sengens posisjon etter behov
 • Har du rygg-, skulder- eller korsryggproblemer, kan du avlaste disse områdene ved å tilpasse liggestillingen din, så du restituerer bedre når du sover
 • Hvis du liker å lese en bok eller se en film i sengen før du legger deg, kan du gjøre dette uten å føle ubehag i nakken eller skuldrene

Er det noe annet du gjerne vil vite om de forskjellige sengetypene, eller vil du ha hjelp til å finne den rette sengetypen for deg, er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss på enten telefon, e-post eller chat. Vi er tilgjengelige hver dag fra kl. 09 til kl. 23 - også i helgene.

 • Kort sagt finnes det tre ulike sengetyper: rammemadrasser, kontinentalsenger og regulerbare senger. Det som skiller disse sengetypene fra hverandre er hvor mye støtte og komfort de gir. De kan altså rangeres fra minst støtte og komfort til mest, med rammemadrasser nederst på listen og regulerbare senger øverst.

 • En kontinentalseng består av tre madrasslag: en ramme, en fjærmadrass og en overmadrass. Rammen sørger for et stabilt underlag, mens fjærmadrassen som ligger oppå rammen utgjør sengens primære komfortlag. Overmadrassen sørger for ekstra komfort og forlenger samtidig fjærmadrassens levetid.