Hva er forskjellen på en rammemadrass og en kontinentalseng?

Forskjellen på en kontinentalseng og en rammemadrass finnes både i størrelsen, komforten og de praktiske egenskapene. Kontinentalsengen er høy, pen og komfortabel. Rammemadrassen er behagelig, praktisk og prisvennlig. Du kan lese mer om de to forskjellige typene nedenfor. Du kan se et eksempel på en kontinentalseng på bildet til venstre og et eksempel på en rammemadrass på bildet til høyre.

En kontinentalseng har tre lag med madrasser. Nederst ligger det en rammemadrass som danner sengens ramme og plattform. Rammemadrassen har en treramme som sørger for at sengen er stabil og holdbar. Ovenpå rammemadrassen er det en fjærmadrass som er sengens viktigste komfortlag. Fjærmadrassen tilpasser seg etter sovestillingen din, slik at du får den beste søvnen mulig. Øverst ligger overmadrassen som du kan tilpasse etter dine preferanser. Hvis du ønsker å ligge fast med god ventilasjon bør du se på en overmadrass av lateks. Hvis du gjerne vil ha et bløtt underlag som former seg etter kroppen din bør du se på overmadrasser av Memory Foam.

En rammemadrass er en praktisk seng der vi har kombinert god komfort med brukervennlighet. Når du mottar en rammemadrass skal du bare montere ben før du kan sove i den nye sengen din. Rammemadrassen har to lag med madrasser, der selve rammemadrassen er nederst. Rammemadrassen har en solid ramme av tre, hvor madrassens viktigste komfortlag av fjær og polstring ligger. 

Har du flere spørsmål til forskjellen på rammemadrasser og kontinentalsenger, eller spørsmål til sengene våre generelt, kan du ta kontakt med oss via telefon, i chatten på siden eller ved å sende en mail til [email protected]

  • En kontinentalseng har ett madrasslag mer enn en rammemadrass og har dermed et litt høyere støtte- og komfortnivå. Det ekstra laget minsker også slitasjen på rammen og øker dermed levetiden på denne.

  • Hvis du vil ha en høy, pen og komfortabel sengeløsning er en kontinentalseng det rette for deg. Er du derimot mer opptatt av at sengen skal være behagelig, praktisk og prisvennlig er en rammemadrass et passende alternativ.