Hva bør jeg være oppmerksom på når jeg skal kjøpe ny seng?

Det kan være vanskelig å vite hva du bør se etter når du skal kjøpe ny seng og hvor du kan kjøpe en seng som gir deg mest verdi for pengene. Derfor har vi samlet våre beste tips i denne artikkelen, så sengekjøpet forhåpentligvis blir litt lettere. Hvis du likevel skulle ønske hjelp til å kjøpe ny seng etter å ha lest denne artikkelen, eller bare ønsker en anbefaling av en seng, er du alltid velkommen til å kontakte våre hyggelige ansatte i kundeservice via telefon, e-post eller chat. Vi sitter klare til å veilede deg hver dag fra kl. 09 til kl. 23.

Velg riktig fjærtype og polstring

Et av de beste rådene vi kan gi deg når du skal ha en ny seng, er å se på kvaliteten av fjærene i madrassen. Fjærene er nemlig den viktigste komfortfaktoren og derfor bør man alltid være oppmerksom på både typen og mengden av fjærer i en seng. Mange forhandlere selger fortsatt madrasser utelukkende med foreldede LFK- eller bonellfjærer. Disse fjærene er ufleksible og tilpasser seg dårlig liggestillingen din. Derfor anbefaler vi i Bedre Netter at man i stedet velger en seng med pocketfjærer som er inndelt i komfortsoner. Det gir deg den aller beste komforten, eftersom pocketfjærene tar høyde for både vekten og den naturlige liggestillingen din. På den måten får du støtte på akkurat de stedene hvor du har mest bruk for det.

Det er også viktig å være oppmerksom på hvilken type polstring som finnes i fjærmadrassen. Rundt madrassens fjærer ligger nemlig et lag polstring som utgjør en vesentlig del av sengens komfort. Mange steder kan man finne utrolig billige senger, men noe av problemet med disse er ofte at polstringen består av kaldskum - det gule skummet som man typisk finner i madrasser på for eksempel leirskoler. Dette skummet føles gjerne mykt med det samme man legger seg på det, men den yter ingen reell støtte. Det betyr at nattesøvnen din konstant vil forstyrres av en trang til å snu og vende deg.

Hos Bedre Netter er vår anbefaling at du overveier hvilken polstring du vil ha før du velger en ny seng. Lateks er det mest elastiske materialet, og du kan derfor med fordel se nærmere på senger med denne type polstring.

Invester i et underlag med god overmadrass

Du bør alltid sørge for å investere i en seng som med en god overmadrass. Den tilføyer nemlig et ekstra lag med støtte og komfort, samtidig som den bidrar til et sunt sovemiljø - og hos Bedre Netter får du alltid en seng med en overmadrass av ypperste kvalitet. Det du bør være særlig oppmerksom på når det gjelder valg av overmadrass er tykkelsen på madrassens kjerne og hvilket materiale trekket rundt selve madrassen er laget av, samt hvordan det er behandlet.

Tykkelsen på kjernen avgjør hvor mye komfort og støtte du får fra overmadrassen. Vi anbefaler alltid en tykkelse på minst 4 cm, så du kan være sikker på at overmadrassen vil gi deg optimal støtte i mange år fremover.

Overmadrassen trekk har også stor betydning for sovemiljøet i sengen. Et trekk som er AEGIS-behandlet vil aktivt motarbeide husstøvmidd og andre uvelkomne bakterier.

Før du bestemmer deg for hvilken seng og overmadrass du skal ha, er det også lurt å overveie om du vil ha en kjerne av lateks eller polyetherskum (også kjent som komfortskum). Lateks er et pustende materiale og gir optimal støtte på tvers av vektklasser, ettersom det er en fast skumtype. Hos Bedre Netter har vi senger med overmadrasser laget av både vanlig lateks og Pulse-lateks. Sistnevnte er en type lateks som er ekstra pustende, fleksibel og holdbar. Komfortskum er ikke like elastisk som lateks, og vil derfor ikke gi like god støtte over lengere tid, men er fremdeles utrolig behagelig å ligge på.

En annen type polstring som ofte brukes i overmadrasser, men som vi har unngått å bruke i våre produkter, er memoryskum. Denne type skum lar deg synke ned i madrassen fordi det støtter og former seg etter kroppsvarmen din. Ulempen ved dette er at varmen fra kroppen hoper seg opp i madrassen, og at du kan dermed ha en tendens til å få det veldig varmt om natten. Komfortskum og lateks avleder derimot fuktighet og varme, og vil derfor holde deg tørr og temperert hele natten.

  • Det er først og fremst viktig å bemerke seg hvilke materialer sengen er laget av og hvordan den er bygget opp. Solide og holdbare materialer skaper et bedre sovemiljø og sikrer en lengere levetid, mens konstruksjonen av sengen avgjør hvor mye komfort og støtte den yter.

  • Et av de beste rådene vi kan gi deg når du skal ha en ny seng, er å se på kvaliteten av fjærene i madrassen. Fjærene er nemlig den viktigste komfortfaktoren og derfor bør man alltid være oppmerksom på både typen og mengden av fjærer i en seng.