Mareritt

Mareritt er noe som de aller fleste opplever noen ganger i løpet av livet. Det spiller ingen rolle om man er barn eller voksen, alle kan få mareritt selv om det skjer mer for noen enn andre.

Vi hos Bedre Nætter har valgt å skrive en tekst bare om mareritt for å informere deg som kanskje har spørsmål til emnet. Hvorfor har vi mareritt og hva er det som skjer når vi har dem?

Hva innebærer det å ha et mareritt?

Et mareritt er enkelt og greit en ubehagelig drøm som kan vekke flere følelser hos den som har mareritt. Det kan fremkalle både stress, angst, redsel og skrekk samt gjøre personen som opplever det utrolig opprørt. Mareritt kan være så kraftige at man våkner av dem om natten og har følelsen av at det henger igjen.

Faktorer som kan ligge i grunnen for et mareritt er blant annet om man er stresset når man legger seg, ser noe skummelt før man skal sove, har feber eller annet. Mareritt kan ofte kobles sammen med at man har sovet dårlig og derfor skal man unngå visse ting som kan påvirke det. Et eksempel er å unngå alkohol som kan bidra til å fremkalle mareritt.

Alt man trenger å vite om mareritt

  • Du kan aldri ha mareritt om noen du aldri har sett før, selv om det kan virke sånn. Det kan være noen du har gått forbi på gaten eller noen du ikke husker tydelig.
  • Selv om de kan være ubehagelige så kan mareritt faktisk være bra for deg. Det forsterker kroppens restitusjonsevne og er godt for blodtrykket ditt samt immunforsvaret.
  • Marerittene dine er lagd bare til deg og hva du synes er skremmende. Det som gjør deg ekstremt redd i et mareritt kan høres helt absurd ut for andre.
  • Et mareritt kan påvirke hvordan du velger å oppføre deg de neste dagene. Studier har for eksempel vist at noen av dem som drømmer om et flykrasj velger å kansellere flybillettene sine.
  • Det er noen som våkner opp og er skuffet fordi de faktisk synes at mareritt er spennende.
  • Det finnes forskjellige typer mareritt som ofte forekommer hos flere mennesker, for eksempel at de blir jaget eller at man faller.
  • Mareritt er mer vanlig hos barn enn hos voksne.
  • For å kunne lindre mareritt så er det viktig å finne årsaken til marerittene. Har noe stort skjedd i livet ditt? Er du stresset?

Hvis du sover dårlig eller urolig kan det også være fordi du har en dårlig seng. Hos Bedre Nætter har vi et stort utvalg av forskjellige typer senger, blant annet kontinentalsenger og regulerbare senger. Vi jobber for at du skal få så god søvn som mulig.

Skulle du ha spørsmål om mareritt eller spørsmål til hvordan vi kan hjelpe deg med å få bedre søvn og bedre netter så kan du alltid ta kontakt med oss. Det kan du gjøre ved å ringe til oss, ved å skrive i Livechatten på hjemmesiden eller ved å sende en mail til [email protected]

  • Mareritt er ubehagelige drømmer som kan fremkalle stress, angst, redsel og skrekk hos den som drømmer. Mareritt kan være så kraftige at man våkner av dem om natten og har følelsen av at de henger igjen dagen etter.

  • Faktorer som kan ligge til grunn for et mareritt er blant annet om man er stresset når man legger seg, ser noe skummelt før man skal sove, har feber eller annet.