Hvilken seng passer som gjesteseng?

Når man har overnattingsgjester er det alltid fint å ha en ekstra seng som gjestene dine kan sove godt i. Men hvilken type seng egner seg passer best til dette formålet? For å finne frem til det riktige produktet er det viktig å ta både pris, størrelse og komfort i betraktning. Og i noen tilfeller kan det være best med en sovesofa i stedet for en vanlig seng. I denne artikkelen vil vi se på de forskjellige alternativene som finnes og hvilke fordeler og ulemper det er ved hver av dem.

Rammemadrassen - en god og praktisk gjesteseng

En rammemadrass er opplagt å bruke som gjesteseng. Den er både komfortabel, praktisk og holdbar, i tillegg til at den er litt rimeligere enn andre sengetyper, og egner seg derfor godt som gjesteseng. Det skader heller ikke at den er klar til å tas i bruk så fort du har satt sengebenene på. Du får altså en mer eller mindre ferdig løsning som gjestene dine straks kan få glede av.

Hos Bedre Netter har vi en rekke rammemadrasser som passer perfekt som gjestesenger. Jupiter eller Atlas er blant noen av modellene som gir deg høy komfort og kvalitet for pengene. Alt er dessuten inkludert i prisen når du handler hos oss. Både overmadrass og ben følger med, og du får i tillegg gratis levering til nærmeste fortauskant.

Sovesofaen - to funksjoner i ett møbel

Sovesofaen har den fordelen at den kan brukes som både sofa og gjesteseng. Det er dermed et utmerket alternativ hvis du har begrenset med plass på gjesterommet eller ønsker å bruke rommet til flere formål.

Sovesofaen har et litt dårlig rykte fordi mange har opplevd å kjøpe en sovesofa som verken er god å sitte i eller ligge på. Men hvis du investerer i en sovesofa med pocketfjærer - som er de samme type fjærene som vi bruker i sengene våre, vil du få like god støtte og komfort som med en vanlig gjesteseng.

Hvor store bør gjestesenger være?

Hvis du ikke regner med å ha mer enn én overnattingsgjest av gangen bør du velge en enkel gjesteseng - dvs. som er 80x200 eller 90x200 cm stor. Skal to personer derimot kunne sove i sengen samtidig bør du velge en gjesteseng som er 120 eller 140 cm bred. Med en dobbel gjesteseng har du altså muligheten til å ha to gjester på overnattingsbesøk, men den krever at du har litt mer plass å ta av i gjesterommet.

  • En rammemadrass er opplagt å bruke som gjesteseng. Den er både komfortabel, praktisk og holdbar, i tillegg til at den er litt rimeligere enn andre sengetyper, og egner seg derfor godt som gjesteseng.

  • Hvis du ikke regner med å ha mer enn én overnattingsgjest av gangen bør du velge enkel gjesteseng - dvs. som er 80x200 eller 90x200 cm stor. Skal to personer derimot kunne sove i sengen samtidig, bør du velge en gjesteseng som er 120 eller 140 cm bred.