Våkne om natten

Alle har opplevd å ha de slitsomme periodene der man våkner flere ganger i løpet av natten. Det kan være mange forskjellige årsaker til at det skjer. Søvnen påvirkes ofte når det er noe som ikke er helt optimalt i hverdagen din. For eksempel kan faktorer som stress, bekymringer, dårlige opplevelser og dårlig helse være årsaker til at du ikke sover så tungt, og dermed våkner lettere.

Våkne netter kan også komme av et dårlig søvnklima. Hvis soverommet ditt er for varmt kan det føre til at du våkner fordi kroppstemperaturen din vil være for høy. Det kan også skyldes at du sover i en seng som ikke gir deg god nok støtte. Hvis du ofte har det varmt om natten vil det være en fordel å velge en seng av materialer som puster og ventilerer. Her kan det være en fordel å velge Lateks fremfor Celcius (også kalt Memory Foam).

Det kan skyldes at madrassen du har ikke er tilpasset deg. Det er viktig at du ikke ligger for mykt eller for fast når du skal sove. Hvis du lurer på hva som vil være best for deg når du skal sove kan du alltid ta kontakt med en av våre dyktige medarbeidere.

Det er normalt å våkne i den seine delen av søvnen, som kalles for REM-søvn. Det er en mye lettere form for søvn enn når du er i det dype søvnstadiet. Som regel vil du ikke merke noe hvis det er noe i løpet av dagen som har gjort deg mer våken enn normalt. Hvis du legger deg til å sove med problemer eller bekymringer i bakhodet vil det derimot være enklere å våkne fra REM-søvnen. Det at du våkner om natten kan komme fra forhold i hverdagen som har påvirket sentralnervesystemets aktivitetsnivå, som fører til en urolig nattesøvn.

Hva kan du gjøre?

Hos Bedre Nætter kan vi hjelpe deg med å sikre optimale sengebetingelser slik at du tilrettelegger for en god natts søvn. Vi har mange forskjellige senger og derfor er det helt sikkert noe som passer til akkurat deg og dine behov. Vi har for eksempel Senses Lux og Venus som begge er produsert med Cooltex-polstring som gir en temperaturregulerende komfort. Det kan nemlig gjøre en forskjell hvis man sliter med å våkne opp om natten og være varm.

Hvis du leter etter en ny fjærmadrass som endrer fastheten på sengen din, er det selvfølgelig også noe vi kan hjelpe med. Vi kan levere fjærmadrasser i flere forskjellige fastheter til alle vektklasser.