Sovehems

Det å ha en sovehems eller alkove er en utrolig god løsning hvis du må være sparsom med plassen. Ved å utnytte en hems som soverom, eller ved å lage en alkove i en vegg, får du både en smart og utrolig koselig sengeplass, samtidig som du sparer plass. Derfor mener vi at det å ta i bruk en hems eller lage en alkove er en god løsning som du garantert kommer til å være glad for i lang tid.

Vi hos Bedre Nætter har skrevet en liten tekst med tips til deg som vurderer å lage en alkove eller å gjøre en ubrukt hems om til en sovehems. Vi håper du får svar på spørsmålene dine og kanskje får noen tips i tillegg.

Madrass til en sovehems eller alkove

Det er mange som tror at du trenger en spesiell madrass hvis du vil sove i en hems eller en alkove, men det er faktisk ikke alltid det du trenger. Så lenge du har en normal størrelse på sengen, for eksempel 80x200 eller 90x200 cm, burde det ikke være noe problem. Hos Bedre Nætter vil vi gjerne anbefale fjærmadrassene våre da vi er helt sikre på at våre gode madrasser og din koselige hems, eller alkove vil sørge for en god natts søvn. Derfor anbefaler vi madrassene med latex, da de er ekstra allergivennlig og pustende som gjør at de kan holde i mange år fremover. Fjærmadrassen Venus og overmadrassen Mayan Green er begge madrasser med latex og to madrasser som har fått utrolig god tilbakemelding. De kommer også i de fleste størrelsene fra 80x200 og opp til 180x210, så de burde passe til både hemsen eller alkoven din.

Tips til en smart hems

I noen hjem er det en hems som kan bli utnyttet i forveien. I de tilfellene handler det mer om å være sikker på at det er god ventilasjon til hemsen og at takhøyden er til å leve med. Hvis hemsen er høyt oppe kan det nemlig bli varmt om sommeren. Det er derfor viktig å sørge for at det er god ventilering og luftsirkulasjon.

Hvis du derimot ikke har en hems, kan du faktisk bygge en hvis du ser det som en smart måte å utnytte plassen på. Hvis du vil bygge en hems er det noen ting du skal ha i bakhodet. Eksperter har foreslått at du skal ha 110 centimeter fra madrassen til taket som minimum, slik at du har litt rom å bevege deg på og at det er en fornuftig ventilering. Når du har målt opp og vet at du har fornuftig med plass kan du gå i gang med å bygge selve hemsen.

Det er anbefalt å bruke tykke bjelker slik at du er sikker på at de tåler vekten. Disse skal deretter festes til veggen rundt med tykke raw plugs eller skruer slik at du vet at de sitter godt fast. Når du har bygget selve rammen skal du legge ned en plate, helst perforert og dermed med huller i slik at det blir god ventilasjon inn til madrassen. God ventilasjon til madrassen er viktig for å forlenge levetiden til selve madrassen, slik at den varer i mange år.

Når du har fått dette på plass har du sånn sett det viktigste til en smart hems. Du kan selv velge å sette opp en stige og et gjerde og eventuelt legge på noen lister for å gjøre hemsen så fin som mulig. Da er det eneste som mangler å skaffe en madrass til hemsen, så er du klar til å sove i den. Under hemsen kan du sette opp et skrivebord eller garderobe for å spare på plassen, eller bruke det som en liten TV stue.

Tips til en alkove

Hvis du har en alkove og gjerne vil gjøre den til et godt sted å sove, slik at du utnytter plassen best mulig, har vi et par tips.

  • Få tak i et par pene gardiner slik at du kan "lukke deg inne" i alkoven og ha ditt eget lille univers der inne, samt muligheten for å "lukke" sovealkoven de dagene du ikke orker å re sengen.
  • I stedet for å bruke en sengegavl kan du heller bruke en hylle og dermed utnytte plassen enda bedre, samt ha et sted du kan legge bøkene på sengekanten.
  • Heng opp en sengehimmel for å gjøre alkoven litt mer luksuriøs og gjøre det litt koseligere.
  • Plasser hyller i det tomme rommet mellom sengen og veggen for å utnytte plassen mest mulig.
  • Utnytt plassen enda mer og lag mulighet for å oppbevare ting under sengen.
  • Dekorer med tavler og bilder for å gjøre det mer soveromsaktig.

Skulle det være noen spørsmål til andre madrasser som passer godt til en hems eller alkove, eller bare spørsmål generelt så kan du alltid ta kontakt med oss via telefon, livechatten på hjemmesiden eller ved å sende en mail til [email protected]

  • En sovehems eller alkove er en utrolig god løsning hvis du har sparsomt med plass. Ved å utnytte en hems som soverom, eller ved å lage en alkove i en vegg, sparer du både plass og får en koselig sengeløsning.

  • Det er mange som tror at du trenger en spesiell madrass hvis du vil sove i en hems eller en alkove, men det er faktisk ikke alltid det du trenger. Så lenge du har en normal størrelse på sengen, for eksempel 80x200 eller 90x200 cm, burde det ikke være noe problem.