Snorking

Snorking er noe alle har opplevd flere ganger i løpet av livet. Det er ikke alle som snorker, men de fleste har hørt noen andre snorke og i verste fall blitt holdt våken av snorkingen.

Når snorking er noe som kan forstyrre nattesøvnen så er vi hos Bedre Nætter selvfølgelig interessert i å forklare litt om hva det er, slik at alle kan få muligheten til å sove godt.

Først og fremst er det greit å finne ut akkurat hvorfor man snorker. Snorking kommer av at det er et vev i den bakre delen av nesen som går ned til strupelokket. Dette vevet er løst eller fleksibelt nok til at det vibrerer, som gjør at man snorker. Trange luftkanaler gjør at det er mer sannsynlig at man snorker, og dette blir forverret av alkohol og sovemidler. Røyking og overvekt bidrar også til mer snorking. Et moderat nivå av snorking kan forventes av de fleste og er et helt vanlig fenomen som blir mer og mer vanlig med alderen. Det plagsomme nivået av snorking er mindre vanlig, og er målt til å ligge på rundt 20% av befolkningen, hovedsakelig menn.

Snorking er ikke bare plagsomt for dem som ligger i nærheten, men også for dem som snorker. Det kan gi urolig søvn og øke sjansen for at man våkner om natten. Det er symptomer som også minner mye om Søvnapné, men søvnapné er noe annet igjen selv om det også har med lufttilførsel å gjøre. På grunn av urolig søvn kan en som snorker mye få vanlige symptomer på søvnmangel, som mangel på overskudd, energi og konsentrasjon.

Raske og enkle tiltak mot snorking er for eksempel å endre sovestilling. Man snorker mest når man ligger på ryggen og man bør derfor sove på siden. Hvis man snorker veldig mye kan man prøve å sove på magen da dette vil hjelpe mot snorkingen, men er til gjengjeld ikke så godt for ryggen.

Det å gå ned i vekt blir anbefalt til dem som er overvektige og sliter med snorking, da det å gå ned i vekt vil hjelpe mot snorking og fungere preventivt mot hjerte- og karsykdommer. Det å redusere alkohol- og sovemedisin inntaket kan også bidra til å redusere snorking. Gode søvnrutiner kan også hjelpe mot snorking da snorking er mer frekvent under dyp søvn.

Hos Bedre Nætter vil vi gjerne gjøre det mulig for alle å sove så godt som mulig. Da snorking er noe som kan ha flere årsaker, har vi regulerbare senger som en god generell løsning til snorking. Fordelen med de regulerbare sengene er at man kan heve hodeenden av sengen, som kan hjelpe både mot problemer med ryggen og snorking. Ved å løfte hodeenden litt så åpner man nemlig for luftveiene, slik at snorkingen reduseres og man puster jevnere. Blant de regulerbare sengene har vi for eksempel populære modeller som Venus og Senses.

Gode regulerbare senger for å hindre snorking
 1. Venus Diamant Spar 50%
  Venus Diamant

  As low as kr 19 999,00 Førpris kr 39 999,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
 2. Senses Motion
  Senses Motion

  As low as kr 38 999,00

  Leveringstid 24-36 hverdager
 3. Jupiter Wood
  Jupiter Wood

  As low as kr 29 499,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
 4. Jupiter
  Jupiter

  As low as kr 29 499,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
 5. Atlas Spar 47%
  Atlas

  As low as kr 10 999,00 Førpris kr 20 999,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
 6. Venus
  Venus

  As low as kr 39 999,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
Gode hodeputer for å hindre snorking
 1. Mayan
  Mayan

  As low as kr 899,00

  Leveringstid 4-10 hverdager
 2. Balance
  Balance

  As low as kr 749,00

  Leveringstid 4-10 hverdager
 3. Mayan Latex
  Mayan Latex
  kr 899,00
  Leveringstid 4-10 hverdager
 4. Frigus
  Frigus

  As low as kr 999,00

  Leveringstid 4-10 hverdager
 5. Mayan
  Mayan

  As low as kr 899,00

  Leveringstid 4-10 hverdager
 6. Balance
  Balance

  As low as kr 749,00

  Leveringstid 4-10 hverdager

Har du flere spørsmål til hvordan vi kan hjelpe deg med å sove bedre, så kan du alltid ta kontakt med oss via telefon, chatten på siden eller ved å sende en mail til kontakt@bedrenaetter.no

 • 100 dages prøve100 dagers prøve
 • PrisgarantiPrisgaranti
 • Levering til hoveddørGratis levering