Seng for ryggen

Våkner du ofte og er støl i ryggen? Da er du ikke alene!

Det er mange som våkner med en stiv og øm rygg om morgenen. Dette er noe som både kan ha en naturlig forklaring, men som også kan komme av at man ligger på feil underlag. Nyere forskning har nemlig vist at kroppen produserer en naturlig smertestillende, men at disse proteinene ikke blir produsert i like høy grad om natten. Derfor skal kroppen innhente ”produksjonen” om morgenen, hvilket gjør at du kan føle deg litt støl om morgenen.

Hvis denne stølheten gjør vondt eller vedvarer, kan det ha noe med underlaget å gjøre. Det er mange som sover på en madrass som er for myk, da det er dette som føles mest behagelig når du prøver mange forskjellige senger på kort tid i en sengebutikk. Det er derfor vi hos Bedre Nætter anbefaler senger basert på kroppsvekt, slik at vi er sikre på at du får optimal fasthet, og dermed sunn støtte til ryggen. Mange lurer på om de skal ha en fast eller medium madrass. Vi pleier å si at du skal ha medium fasthet hvis du veier under 75 kg, og fast hvis du veier mellom 75-95 kg. Veier du over 95 kg anbefaler vi modellene med multipocket-fjærer som gir en fastere støtte. Generelt sett er det sunnere med en seng som er for fast fremfor en seng som er for myk, da en for myk seng vil gjøre at ryggraden din ikke ligger rett.

I tillegg til madrassen din, kan måten du sover på gi deg ryggsmerter. Kort fortalt er det to stillinger som er gode for ryggen og en stilling som er dårlig. Hvis du har problemer med ryggen bør du enten sove på ryggen eller på siden. Ved å sove på magen hele natten vil ryggsøylen din anstrenge seg. Hvis du derimot sover på ryggen eller siden, men fremdeles har vondt i ryggen, er det sannsynlig at du har en madrass som er for myk. Hvis du er diagnostisert med ryggplager anbefaler vi derfor at du vurderer å kjøpe en ny madrass. Du kan i tillegg prøve å sove på siden med lett bøyde knær og en pute mellom knærne, samt en mellomhøy pute til hodet.

Hos Bedre Nætter har vi flere senger som er velegnet til deg med ryggproblemer, deriblant Venus Mayan. Denne sengen er utstyrt med overmadrassen Mayan Rönd, som er en ekstra fast madrass laget av 100% naturlig lateks. Det gjør at du sammen med de andre komponentene i sengen får en støtte som er ekstra god for deg med dårlig rygg. Alternativt kan du vurdere en regulerbar seng, slik at du kan tilpasse liggestillingen din enda mer etter behov.

Har du andre spørsmål til hvordan du kan sove bedre med dårlig rygg, eller vil vite mer om hvordan våre produkter kan hjelpe deg med nattesøvnen, er du velkommen til å kontakte oss. Vi er tilgjengelige på e-post, telefon og chat hver dag fra kl. 9-23.

  • Det er mange som våkner med en stiv og øm rygg om morgenen. Hvis denne stølheten gjør vondt eller vedvarer, kan det ha noe med underlaget å gjøre og i så fall kan det være nødvendig å bytte enten madrass eller hele sengen.

  • Det er mange som sover på en madrass som er for myk, da det føles mest behagelig når du prøver mange forskjellige senger på kort tid i en sengebutikk. Derfor anbefaler vi i i Bedre Nætter senger basert på kroppsvekt for optimal fasthet.