Seng for ryggen

Våkner du ofte og er støl i ryggen? Da er du ikke alene!

Det er flere og flere som våkner med stivhet og ømhet i ryggen. Dette er noe som både kan ha en naturlig forklaring, men kan også komme av at du sover på feil underlag. Nyere forskning har nemlig vist at kroppen produserer naturlig smertestillende, men at disse proteinene ikke blir produsert i like høy grad om natten. Derfor skal kroppen innhente ”produksjonen” om morgenen, som gjør at du kan føle deg litt støl om morgenen.

Hvis denne stølheten gjør vondt eller varer lenger enn bare kort tid om morgenen kan det ha noe med underlaget du sover på. Det er mange som sover på en madrass som er for myk, da det er dette som føles mest behagelig når du prøver mange forskjellige senger på kort tid i en sengebutikk. Det er derfor vi hos Bedre Nætter anbefaler senger basert på kroppsvekt, slik at vi er sikre på at du får den mest optimale fastheten, og dermed sunn støtte til ryggen. Mange lurer på om de skal ha en fast eller medium madrass. Vi pleier å si at du skal ha medium fasthet hvis du veier under 75 kg, og fast fasthet hvis du veier mellom 75-95 kg. Veier du over 95 kg anbefaler vi modellene med multipocket-fjærer som gir en fastere støtte. Generelt sett er det sunnere med en seng som er for fast fremfor en seng som er for myk, da en for myk seng vil gjøre at ryggraden din ikke ligger rett.

Madrassen du sover på er en ting som kan forårsake vondt i ryggen, men soveposisjonen din er en annen. For mer informasjon om sovestillinger kan du se den lille guiden vi har laget om det emne. Kort fortalt er det to stillinger som er gode for ryggen og en stillig som er dårlig. Hvis du har problemer med ryggen bør du sove på ryggen eller så siden. Ved å sove på magen gjennom en natt vil ryggsøylen anstrenge seg. Hvis du sover på ryggen eller siden, men fremdeles har vondt i ryggen, er det sannsynlig at du har en madrass som er for myk. Hvis du er diagnostisert med ryggplager anbefaler vi at du vurderer en ny madrass. Du kan prøve å sove på siden med lett bøyde knær og en pute mellom knærne, samt en mellomhøy pute til hodet.

Hos Bedre Nætter har vi noen modeller som kan være ekstra godt egnet hvis du har problemer med ryggen, nemlig Bergen og Venus Mayan. Begge disse har overmadrassen Mayan Green som er en ekstra fast lateksmadrass av 100% organisk naturlateks. Det gjør at du sammen med de andre komponentene i sengen får en støtte som er ekstra god for deg med dårlig rygg. Hvis du har ekstra krav til hvordan du skal ligge i sengen kan du også vurdere en regulerbar seng, slik at du kan tilpasse liggestillingen din enda mer etter dine behov.

Regulerbare senger som er gode for ryggen
Venus Diamant
Venus Diamant

As low as kr 39 999,00

Leveringstid 12-20 hverdager
Senses Motion
Senses Motion

As low as kr 38 999,00

Leveringstid 24-36 hverdager
Jupiter Wood
Jupiter Wood

As low as kr 29 499,00

Leveringstid 12-20 hverdager
Jupiter
Jupiter

As low as kr 29 499,00

Leveringstid 12-20 hverdager
Atlas Wood
Atlas Wood

As low as kr 29 499,00

Leveringstid 12-20 hverdager
Atlas
Atlas

As low as kr 29 499,00

Leveringstid 12-20 hverdager

Har du andre spørsmål til hvordan du kan sove bedre med dårlig rygg eller hvordan våre produkter kan hjelpe deg, så nøl ikke med å ta kontakt. Vi er tilgjengelig på mail, telefon og på livechatten på siden.