Latex eller Celcius?

Det er ofte mange som spør om hva som er best av Latex eller Celcius overmadrassene. Det riktige spørsmålet er: Hvilken overmadrass passer til deg? Hos Bedre Nætter selger vi i bunn og grunn kun to typer overmadrasser. Vi har valgt å se bort fra gamle modeller med dødskum og investert i mer moderne fyll. Vi har overmadrasser med en kjerne av latex og overmadrasser med en kjerne av memory skum. Begge typene er fremragende overmadrasser, men er veldig forskjellig i oppbygning og komfort. Det er derfor du bør overveie hvilken kjerne som er best for deg.

Latex

Overmadrassene med latex gir en elastisk støtte. Det betyr at overmadrassen støtter deg avhengig av hvordan du plasserer vekten din på madrassen. En overmadrass i latex er dermed et godt valg uavhengig av vektklasser. Jo mer vekt du legger på madrassen, desto mer vil den presse tilbake. De stedene der vekten din samler seg kalles for trykkpunkter, og disse trykkpunktene kan fort bli irriterte hvis de ikke får den støtten de trenger i løpet av natten. En overmadrass med latexkjerne vil skubbe tilbake der du veier mest og minimerer dermed trykkpunktene dine. Derfor anbefaler vi i utgangspunktet at alle velger en latex overmadrass. En latex overmadrass puster også bedre enn memory skum/Celcius, noe som gjør at den er en personlig favoritt hos Bedre Nætter. En av våre mest populære overmadrasser er Mayan.

Celcius

Hvis du foretrekker å synke ned i madrassen bør du investere i en Celcius overmadrass med en kjerne av Memory skum. Denne overmadrassen benytter seg av kroppsvarmen din for å forme seg og lar deg dermed synke ned de stedene på kroppen der du er varmest. Disse stedene er normalt nakke, skuldre og korsryggen og disse stedene vil bli avlastet på en overmadrass av memory skum. Vi vil gjerne gjøre deg oppmerksom på at overmadrasser med en kjerne av memory skum har en tendens til å bli varme i løpet av natten. Hvis du har en tendens til å bli varm om natten vil vi heller anbefale deg en overmadrass med latex kjerne. 

Fordeler med en overmadrass

Hos Bedre Nætter vet vi hvor stor forskjell en god overmadrass kan gjøre for nattesøvnen din. Overmadrasser forlenger levetiden på sengen din og øker komforten betraktelig. Når du har en overmadrass så blir den også kontaktflaten på sengen din. Det betyr at overmadrassen samarbeider med de underliggende madrassene og forbedrer komforten din samtidig som at den tar størsteparten av slitasjen. En overmadrass er betraktelig billigere å skifte ut enn selve sengen og derfor er kombinasjonen en av våre varmeste anbefalinger.

Hvis du har spørsmål til overmadrassene våre skal du ikke nøle med å ta kontakt. Vi har kompetente kollegaer som sitter klare i chatten og ellers kan du alltid kontakte oss på mail via [email protected]