Søvnmangel

Søvn mangel innebærer at personen det gjelder får for lite søvn eller at den søvnen personen får er av dårlig kvalitet eller er avbrutt regelmessig. Søvnmangel kan komme av personlig valg eller av andre faktorer. Hvis det er et personlig valg kan det være en livsstil som innebærer mindre søvn eller en jobb som krever uregelmessige tidspunkter om natten. Hvis man har noe som forsaker søvnmangel kan det være en tilstand som insomnia som er årsaken.

Søvnmangel er noe man skal ta alvorlig fordi det kan gjøre deg syk i lengden. Derfor har vi hos Bedre Nætter valgt å skrive denne teksten slik at vi kan informere deg om hvordan du kan bli påvirket av søvnmangel, men også hvordan produktene våre kan hjelpe deg med å sove bedre.

Syk av søvnmangel?

Det å ikke få sove en gang i mellom er noe som ikke påvirker deg i spesielt stor grad, men hvis det fortsetter i lengre perioder kan det ha konsekvenser for helsen. Det kan skade både hjernen og kroppen, og noen av følgene av søvnmangel er:

 • Økt risiko for hjernesykdommer som Alzheimers
 • Økt risiko for overvekt
 • Dårligere hukommelse
 • Inntak av mindre næringsrike men fete matvarer
 • Dårligere immunforsvar
 • Økt risiko for hjerte- og karsykdommer
 • Dårligere hud
 • Du blir mer følsom
 • Problemer med synet

Det finnes mange forskjellige følger av søvnmangel og noen av dem oppstår etter lang tid og noen etter kort tid. Uansett så er det viktig at du sørger for at du har de beste forholdene for god søvn hvis du sliter med søvnmangel i ny og ne. Dette er noe som vi hos Bedre Nætter kan hjelpe med da vi selger kvalitetsprodukter som kan hjelpe med bedre søvn.

Et produkt som vi gerne vil anbefale er kontinentalsengen Venus som har fått utrolig god tilbakemelding fra kunder. Et annet produkt som er utrolig populært blant kunder er overmadrassen Mayan Green, en ekstra ventilerende overmadrass av naturlatex. Det gjør at Mayan Pulse er allergivennlig og bidrar til et kjøligere søvnklima.

Til deg som får søvnmangel av fysiske årsaker som hovne føtter, ryggproblemer eller lignende så anbefaler vi en regulerbar seng. Den regulerbare sengen Venus er en kvalitetsseng som kan justeres i begge ender med et enkelt trykk på en knapp.

Vi hos Bedre Nætter er stolte av å kunne tilby kundene våre kvalitetsprodukter som kan hjelpe mot søvnproblemer og søvnmangel. Hvis du sliter med søvnmangel fordi sengen du sover i nå er av dårlig kvalitet, kan våre danskproduserte senger også være en oppgradering som sørger for gode rammer å sove i.

Skulle du ha flere spørsmål om søvn eller hvordan produktene våre kan være til hjelp så nøl ikke med å ta kontakt via telefon, Livechatten på siden eller ved å sende en mail til [email protected]

 • Søvnmangel kan enten komme av at man får for lite søvn eller at den søvnen man får er av for dårlig kvalitet eller blir avbrutt såpass ofte at man ikke kommer til de dype søvnstadiene.

 • Å ikke få sove en gang i mellom er ikke noe som påvirker deg i særlig stor grad, men hvis det fortsetter i lengre perioder kan det ha konsekvenser for helsen. Det kan skade både hjernen og kroppen, og noen av følgene av søvnmangel er: økt risiko for hjernesykdommer som Alzheimsers, økt risiko for overvekt og dårligere hukommelse.