Søvnhygiene

Søvnen er, som de fleste vet, utrolig viktig for oss mennesker for at vi skal kunne ha det bra og fungere i hverdagen. Dette er fordi kroppen restituerer og organiserer inntrykk osv. når man sover. Noe man ofte glemmer når man snakker om god søvn er god søvn hygiene. Søvnhygiene er en viktig faktor som kan hjelpe deg med å forbedre søvnen din.

Hvordan forbedrer jeg søvnhygienen min?

Det finnes visse livsstilsfaktorer som vi kan styre selv som påvirker nattesøvnen din. Ved å forbedre disse faktorene så kan man faktisk forbedre kvaliteten på søvnen. Nedenfor så nevner vi noen av de forskjellige livsstilsfaktorene som kan påvirke søvnen din samt hvordan du kan forbedre dem.

 • Mosjon – Mosjoner regelmessig, gjerne noen timer før du går i seng slik at du er trøtt og sliten i kroppen når du skal sove.
 • Mat – Prøv å unngå tunge måltider rett før leggetid.
 • Drikke – Unngå koffeinholdige drikke og det å drikke for mye før leggetid.s
 • Røyking – Prøv å ikke røyke rett før leggetid.
 • Avslapning- Før leggetid så er det en fordel å gjøre avslapningsøvelser for å hjelpe deg med å sovne, eller lytte til noe beroligende musikk.
 • Søvnrutiner – Prøv å stå opp og legge deg til samme tid hver dag og unngå å ta for lange lurer midt på dagen.
 • Soverommets miljø – Skap et svalt, mørkt og gjerne så stille som mulig miljø på soverommet og unngå telefoner og annen elektronikk. Hvis du våkner i løpet av natten så la være med å se på klokken.
 • Kvalitetsprodukter – Skaff deg en god seng med gode madrasser som gir deg den støtten du har behov for.
 • Bruk lite tid i sengen – Ikke gjør det til en vane at alt skal gjøre i sengen, lesing, TV og PC kan benyttes i en sofa.
 • Et rolig sinn – Prøv å legge deg uten bekymringer og problemer i tankene. Skriv eventuelle ting ned og spar det til neste dag.

Søvnhygienen involverer altså mange forskjellige faktorer som alle kan påvirke deg og søvnen din. Det beste er at hvis du sliter med søvnproblemer så kan du ved å endre på noen av de nevnte faktorene forbedre søvnen din og kanskje bli kvitt søvnproblemer helt.

Vi kan gi deg tips til de fleste av faktorene men med en faktor kan vi hjelpe deg ekstra mye. Når det kommer til å ha en god seng og madrass så er vi nemlig det rette stedet å se til. Vi selger kvalitetssenger som for eksempel Venus kontinentalsengen og overmadrasser av allergivennlig latex sånn som Mayan Green. Utover dette så selger vi mange produkter som alle kan hjelpe deg med en bedre søvnhygiene og en bedre natts søvn.

Kvalitetssenger til en bedre nattesøvn
 1. Venus Diamant Spar 54%
  Venus Diamant

  As low as kr 14 999,00 Førpris kr 32 999,00

  Leveringstid 16-24 hverdager
 2. Senses Motion
  Senses Motion

  As low as kr 27 999,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
 3. Jupiter Wood
  Jupiter Wood

  As low as kr 20 999,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
 4. Atlas Wood
  Atlas Wood

  As low as kr 20 999,00

  Leveringstid 12-20 hverdager
 5. Atlas Spar 47%
  Atlas

  As low as kr 10 999,00 Førpris kr 20 999,00

  Leveringstid 12-20 hverdager

Skulle du ha noen spørsmål om oss hos Bedre Nætter eller om produktene våre så er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss. Du kan alltid skrive i chatten på hjemmesiden, ringe på telefonen eller å sende en mail til kontakt@bedrenaetter.no

 • 100 dages prøve100 dagers prøve
 • PrisgarantiPrisgaranti
 • Levering til hoveddørGratis levering