Søvn app

God søvn er viktig for at du skal kunne fungere optimalt i hverdagen. Det er derimot flere og flere som lider av søvnproblemer eller rett og slett bare synes det er vanskelig å sovne om kvelden. Selv om det er mange som sier at bruk av telefon og PC på sengen kan være skadelig for søvnen din, er det også flere og flere som bruker apps på telefonen til å måle søvn. Grunnen til at man gjør dette er for å finne ut av sin personlige soverytme slik at man kan optimere i forhold til dette.

Vi hos Bedre Nætter synes det er viktig å spre informasjon om god søvn, også når det gjelder bruk av andre virkemidler for å forbedre søvnkvaliteten. Derfor har vi skrevet denne teksten, slik at du kan finne ut om en søvn app er noe for deg.

Hvordan fungerer en søvn app?

Vi starter helt grunnleggende med å forklare at en app er et program eller en applikasjon på smarttelefoner. De er ofte gratis men de kan også godt koste penger eller kreve et abonnement, da det i bunn og grunn kun er programvare for moderne mobiltelefoner.

En søvn app er en app som inneholder et søvnprogram som kan hjelpe deg med forskjellige ting relatert til søvnen din. Ulike søvn apper ser forskjellige ut og består av forskjellige programmer som kan hjelpe deg å våkne, sovne eller gi deg et overblikk over søvnrutinene dine. En del søvn apper går ut på å lage lyd, gjerne rolig og behagelig musikk, som kan hjelpe deg med å sovne eller våkne. Andre søvn apps er utviklet til å dokumentere søvnen din slik at du får et bedre overblikk og rutine. Det finnes også apps som fører statistikk på søvnen din og registrerer søvnmønsteret ditt slik at du kan se når du sover dypt og når du har lett for å våkne.

Hvorfor bruke en søvn app?

En søvn app kan være en rask og enkel metode som kan ha en god effekt for dem med søvnproblemer. Mange ser det som en smart løsning fordi man kan få hjelp fra telefonen man allerede har i forveien. Hvis man har prøvd mange forskjellige tips og råd og ingenting av det virker, så kan det være en god ting å prøve å analysere søvnen med en søvn app.

Det er derimot viktig å ha i bakhodet at vi alle sammen er forskjellige individer som responderer ulikt på forskjellige hjelpemidler. For noen personer så kan en søvn app fungere utrolig bra mot samtlige søvnproblemer, mens andre opplever at de har prøvd mye forskjellig uten effekt. Det kan også være man skal prøve forskjellige søvn apper før man finner den som fungerer bra for deg. Man skal også prøve en app i et godt stykke tid av gangen, slik at man venner seg til å bruke appen og den får tid til å trede i kraft. Derfor holder det ikke å prøve en søvn app en enkelt natt eller to før man vurderer om det har har en god effekt. Hvis man for eksempel prøver med en søvndagbok så skal man gi initiativet lenger tid før man bedømmer effekter.

Hvis du har en Venus regulerbar seng kan det være du er vant med å bruke apps til sengen og søvn allerede, og da er overgangen til å bruke en søvnapp veldig enkel.

Hvis det har dukket opp noen spørsmål om søvn eller produktene våre så kan du alltid ta kontakt med oss. Du kan snakke med oss i LiveChatten til høyre på skjermen din, ringe oss på telefon eller sende en mail til [email protected]

  • En søvn-app inneholder ofte et program som kan hjelpe deg med å forbedre søvnen din. Programmene kan for eksempel hjelpe deg med å våkne, sovne eller gi deg et overblikk over søvnrutinene dine.

  • En søvn-app kan være et raskt og enkelt hjelpemiddel med god effekt. Hvis man har prøvd mange forskjellige tips og råd tidligere, og ingenting har fungert, kan det for eksempel være lurt å analysere søvnen med en søvn-app.