Sove uten pute

Det å sove uten hodepute kan være en god idé hvis man har hatt problemer med smerter i nakke- og rygg eller spenninger i kjeven og hodet. Søvnen er en av de viktigste periodene på døgnet for kroppen vår fordi det er her kroppen får muligheten til å hvile og bearbeide dagens anstrengelser. Derfor er det viktig at man sover på den mest optimale måten.

Unngå spenninger ved å sove uten hodepute

Hvis man får spenninger i ryggen og nakken kan det ofte komme av at man sover med en feil hodepute. Man har en naturlig svai i ryggen i både korsryggen og nakken, og disse punktene skal gjerne støttes riktig når man sover. Om du kan tjene på å sove uten hodepute avhenger også litt av hvilke sovestilling du har.

Når du sover uten hodepute kan du hjelpe kroppen din med å styrke muskulaturen rundt nakken og hodet fordi det ikke er en stor og myk pute som tar vekten. Mange synes det er litt ubehagelig i begynnelsen, men så snart du vender deg til å sove uten hodepute er det nesten umulig å gå tilbake til å sove med.

Venn deg til å sove uten pute

En god måte å gradvis venne deg til å sove uten hodepute er å velge en hodepute som er mindre fyldig enn den du allerede har. Da anbefaler vi at du prøver med en lav pute som kan bidra til å gjøre overgangen enklere. På den måten venner du også nakkemuskulaturen din til å støtte hodet på en annen måte enn vanlig.

Har du andre spørsmål angående søvn, puter eller lignende kan du alltid ta kontakt med oss på telefonen, chatten på hjemmesiden eller ved å sende en mail til [email protected]

  • Når du sover uten hodepute kan du hjelpe kroppen din med å styrke muskulaturen rundt nakken og hodet fordi det ikke er en stor og myk pute som tar vekten. Mange synes det er litt ubehagelig i begynnelsen, men så snart du vender deg til å sove uten hodepute er det nesten umulig å gå tilbake til å sove med.

  • En god måte å gradvis venne deg til å sove uten hodepute er å velge en hodepute som er mindre fyldig enn den du allerede har. Da anbefaler vi at du prøver med en lav pute som kan bidra til å gjøre overgangen enklere.