Sove naken

Å sove naken er noe som har fått mer oppmerksomhet nylig og det er flere og flere som lurer på om det faktisk er sunt og hva fordelene er. Det har seg sånn at det å sove naken faktisk er godt for kroppen.

Hos Bedre Nætter vil vi gjøre alt for at flere kan sove bedre om natten, og derfor tenkte vi at vi skulle utdype litt om hvorfor det å sove naken kan være bra for deg.

Hvorfor er det godt for kroppen?

Det er nemlig flere grunner til at det er godt for kroppen enn at du slipper en pyjamas som skal rettes på.

  • Du slipper å skulle lete etter pyjamas når du er trøtt og bare vil sove.
  • Du unngår å føle deg svett om morgenen fordi du svetter mindre om natten når du ikke har noen klær på. Dette gir bedre søvn og du unngår å føle deg uren når du våkner.
  • Forbrenningen fungerer bedre hvis du er litt kjøligere, noe som er vanskelig å opprettholde med en pyjamas. Det er også en tendens til at personer som holder seg kjøligere om natten har lavere blodsukker som kan hjelpe mot hjerte- og karsykdommer.
  • Det er enklere å sovne. Vi hos Bedre Nætter snakker ofte om et sunt søvnmiljø og dette innebærer en litt kjæligere temperatur. Når man ikke har pyjamas eller klær på så er man litt kjæligere og sovner dermed raskere.
  • Du sover bedre og jevnere når du har en litt lavere kropsstemperatur om natten. Et svalt klima gjør at det er enklere å nå dyp søvn, som er viktig for kroppens restitusjon. Den lavere kroppstemperaturen gjør også at du sover roligere og våkner mindre om natten.
  • Det er sunt for både menn og kvinner å sove naken og sørge for at kriker og kroker blir ordentlig luftet for å forhindre utslett og lignende symptomer.

Det som tydelig er felles for disse forskjellige fordelene er at en lavere temperatur og dermed kjøligere søvnklima er nyttig for kroppen. Hos Bedre Nætter vil vi at du skal få et så godt søvnklima som mulig, derfor har vi produkter som passer uansett om du synes du sover for varmt eller for kaldt.

Vi har to produkter som kan være spesielt hjelpsomme for å sikre deg et godt søvnmiljø, overmadrasser og dyner med kjølende egenskaper. Først og fremst så har vi Mayan Pulse, en overmadrasser av 100% organisk naturlateks. Produksjonsmetoden sørger for at overmadrassen er ekstra ventilerende og har dermed en kjølende effekt, i tillegg til at den er allergivennlig. 

Skulle du ha flere spørsmål til enten hvordan vi kan forbedre din søvn eller spesifikke spørsmål til produktene våre så kan du kontakte oss via chatten på siden, mail eller ved å ringe til oss på telefon. Vi har flere kompetente kollegaer som sitter klare til å besvare spørsmålene dine.

  • Du sover bedre og jevnere når du har en litt lavere kropsstemperatur om natten. Et svalt klima gjør nemlig at det er enklere å nå dyp søvn, noe som er viktig for kroppens restitusjon. Den lavere kroppstemperaturen gjør også at du sover roligere og våkner mindre om natten.

  • Forbrenningen fungerer bedre hvis du er litt kjøligere, noe som er vanskelig å opprettholde med en pyjamas. Det er også en tendens til at personer som holder seg kjøligere om natten har lavere blodsukker, noe som kan hjelpe mot hjerte- og karsykdommer.