< Tilbage til artikler

Si farvel til morgener med hodepine

Å våkne med hodepine kan ikke bare ødelegge en god morgen, men faktisk hele dagen. Derfor har vi i denne guiden samlet våre beste råd om hva du selv kan gjøre for å bli kvitt den plagsomme morgenhodepinen.

Årsaker til hodepine om morgenen
Det kan være mange grunner til at du våkner med hodepine. Vi har listet opp noen av de vanligste nedenfor:

 • Du sover for lite.
 • Du sover for mye.
 • Du sover i en seng med feil støtte.
 • Du bruker feil dyne og/eller pute.
 • Det er hyppig veksling mellom kulde og varme på soverommet ditt.
 • Du snorker, og derfor sover du dårlig.
 • Du er anspent og stresset.
 • Du bruker for mye alkohol, nikotin eller koffein.
 • Du spiser feil mat og drikker for lite vann.

Hvordan forebygge hodepine
I mange tilfeller kan du selv gjøre noe med hodepinen – og heldigvis for det. Riktige tiltak kan på sikt enten redusere smerter i hode og nakke eller stoppe hodepinen helt.

Akkurat her får du våre 9 beste forslag til enkle tiltak som kan forebygge hodepinen din:

 1. Prioriter søvnen og sov mellom 7 og 9 timer hver natt.

 2. Invester i en god seng og pustende overmadrass.

 3. Tilpass dynen din til årstiden.

 4. Pass på at puten passer til sovestillingen din.

 5. Sov i behagelig og sunt sengetøy./span>

 6. Vær oppmerksom på holdningen din, spesielt foran datamaskinen.

 7. Tren avslappende aktiviteter som yoga eller meditasjon.

 8. Spis sunt og tren daglig.

 9. Unngå røyking og alkohol, spesielt rett før sengetid.


Hva kan Bedre Nætter hjelpe med?
Vi selger produkter som gir en god natts søvn og sørger for at kroppen din ligger i en behagelig og naturlig posisjon gjennom hele natten.

Utgangspunktet for en god natts søvn er selvsagt en god seng. Derfor kan vi på det sterkeste anbefale vår kontinentalseng Venus. Venus består av tre madrasslag som jobber sammen for å gi optimal støtte og komfort fra første sekund du legger deg.

Sover du allerede i en god seng, kan vi anbefale at du tar en nærmere titt på vår overmadrass Mayan. Mayan er i 100% naturlig lateks. Den gir en pustende og hypoallergen overmadrass som også gir solid støtte på grunn av den fleksible naturlige lateksen.

Et nyttig tiltak for soverommet kan være å oppgradere sengetøyet ditt. Her vil vi fremheve vår Bedre Nætter Pakke, som tilbyr dekklaken og dyne- og putetrekk i aller beste kvalitet. Pakken består av produkter i 100 % bomullsateng og er garantert fri for skadelige stoffer med OEKO-TEX®-sertifiseringen. Det betyr at du kan få en pute som har riktig høyde for din sovestilling og en dyne som passer årstiden.

Skulle du oppleve at absolutt ingenting hjelper på hodepinen din, anbefaler vi at du søker medisinsk hjelp.

Har du spørsmål om produktene våre er du alltid velkommen til å kontakte oss. Du kan gjøre dette enten ved å ringe oss på 7875 0077, skrive til oss på chatten eller sende en e-post til [email protected].

 • Det kan være mange grunner til at du våkner med hodepine. Du kan blant annet få hodepine hvis du sover for lite – men også hvis du sover for mye. Sover du i en seng med dårlig støtte, kan du også utvikle hodepine. I tillegg er stress, alkohol og koffein også ofte skylden for å våkne opp med hodepine.

 • Sørg for å sove i riktig seng og med en pute som gir sunn og optimal støtte. Temperaturen på soverommet må også holdes stabil, da hyppig veksling mellom kulde og varme kan gi deg hodepine. Hvis du snorker, kan det også gi hodepine. Du kan redusere snorking ved å sove på siden eller sove med en høyere pute.