Tilbage til artikler

Memory Skum Overmadrass

En god overmadrass skal gjøre mer enn å bare skåne sengen din. Den bør også tilpasse seg til både kroppen og liggeposisjonen din, og dermed gi deg mye bedre komfort i sengen. Det finnes derimot flere forskjellige typer overmadrasser som støtter på mange ulike måter. Derfor er det greit å vite hvilken type overmadrass som er den beste for deg før du bestiller. Dette vil vi hjelpe deg med, og derfor har vi laget denne guiden om overmadrasser av Memory foam. Denne typen overmadrass former seg etter kroppen din, og gir dermed en helt spesiell komfort.

Memory Foam, også kalt Memory skum, er en type skum som blir mykere ettersom den opptar kroppsvarme. Det gjør at den former seg etter kroppen og blir mykere der det legges mest vekt på, altså dine trykkpunkter. Der du legger mest trykk vil madrassen bli varmest, og dermed la deg synke ned frem til trykket minskes. Dermed får du en trykkavlastende effekt som tilpasser seg til akkurat din kroppsbygning og liggeposisjon. Nedenfor kan du se et bilde av Memory Foam i aksjon.

Denne typen skum er god for deg som foretrekker å synke litt ned i madrassen. Memory Foam passer til deg som gjerne vil avlastes, og ikke har noe imot å ligge mykt og dybt i madrassen. Memory Foam fungerer bedre og bedre avhengig av tykkelsen på kjernen. En vanlig overmadrass har en kjerne på rundt 4 centimeter, noe som vil gi deg en god, omftattende og avlastende støtte. Du kan derimot gjerne oppgradere til en overmadrass med en kjerne på 6 cm, det vil forbedre komforten i madrassen betraktelig. En overmadrass med en så tykk kjerne er for eksempel 3D Memory K60, med en kjerne som sikrer langvarig komfort.

Overmadrasser med Memory Foam har en tendens til å bli varme i løpet av natten. Dette skjer fordi skummet bruker kroppsvarmen til å forme seg og derfor holder de mer på varmen enn hva en latex overmadrass ville gjort. Dette problemet har man løst i Memory K60 ved å installere et ventilerende og pustende 3D-trekk som avleder fukt og varme. Du får dermed alle de gode egenskapene fra Memory Foam, men med minimale bieffekter som varme. Det er kun å anbefale. Nedenfor kan du se et bilde av 3D Memory K60.

Skulle du behöva hjälp utanför de vanliga öppettiderna så kan du dessutom alltid kontakta oss på mailadressen [email protected], samt över telefonen på vårt telefonnummer 313 616 000

  • Hvis du vil at underlaget skal forme seg nøyaktig etter kroppen din, er memory foam-overmadrasser et godt valg. De bruker kroppsvarmen til å endre form, så du får skreddersydd støtte og komfort.

  • Hvis du vil ligge på et underlag som føles som støpt til kroppen din uten at det blir for varmt, bør du velge en memory foam-overmadrass med et pustende og varmeavledende trekk, som for eksempel et 3D-trekk.