Knirking i senga

Det at sengen knirker høres kanskje ikke så ille ut, men det kan faktisk være utrolig irriterende og forstyrrende for mange. Det er ikke kun et problem fordi det er forstyrrende, men det kan påvirke søvnen din ved at du våkner litt hver gang du beveger og snur deg i sengen.

Det å kjøpe en ny seng for så å oppdage at den knirker ville vært stressende for alle. Du kan derimot ta det rolig fordi vi hos Bedre Nætter har skrevet noen tips til hva som kan være årsaken til at sengen knirker, og hvordan du kan prøve å løse det.

Det første og enkleste du kan gjøre er å plassere filtknotter under beina på sengen eller sengerammen, for å se om det reduserer ulyden.

Hvis du kjøper en seng der du skal skru på beina selv, slik som med bestselgeren vår Venus, og deretter opplever knirking i sengen kan det komme fra beina. Hvis beina ikke er montert ordentlig på kan det være en årsak. Hos Bedre Nætter kan blant annet velge eikeben. Tre er et levende materiale, så du skal ha i bakhodet at de derfor må strammes etter et stykke tid. Beina kan også være en årsak til knirking, da tre påvirkes av endringer i temperatur og luftfuktighet. Hvis dette er tilfelle vil det være en god løsning å stramme beine en gang i mellom.

Hvis du har kjøpt en sengeramme i massivt tre, eller har en allerede og den knirker, gjelder den samme løsningen nevnt ovenfor med å stramme beina. Hvis du i stedet har kjøpt en sengeramme i massivt tre eller har en allerede og den knirker så gjelder den samme løsningen som nevnt ovenfor med å stramme beina. Sørg derfor for at alle benene er strammet ordentlig. Noe annet som også er viktig er at hvis du eier en sengeramme i massivt tre, sånn som  Messina oljet furu, så er det viktig at du vedlikeholder treet. Det er som nevnt tidligere et levende materiale som trenger pleie, og det bør vedlikeholdes ordentlig for å beholde treets solide og skinnende utseende samt unngå knirking. Derfor anbefaler vi at man tørker av sengerammen sin hver dag med en tørr eller fuktig klut. Det er derimot viktig å huske på at sengerammen blir tørket av ordentlig slik at den ikke er våt eller fuktig. Hvis det skulle bli nødvendig så tåler sengerammene fra Bedre Nætter å bli rengjort med såpe eller et mildt vaskemiddel.

Hvis sengen fortsatt knirker så anbefaler vi at du skrur beina av og sprayer silikon på kontaktflatene. Deretter skal beina skrues på ordentlig fast igjen. Dette burde være veldig effektivt og resultere i at du kan sove uten å bli forstyrret av knirking.

Hvis du har flere spørsmål angående sengebein, sengerammer eller andre av produktene våre så kan du alltid ta kontakt med oss. Det gjør du ved å ringe, ved å skrive i chatten på høyre side av skjermen eller ved å sende en mail til [email protected]

  • Hvis du har en seng som er laget av tre er det vanlig at den begynner å knirke etter noe tid, da treets struktur påvirkes av endringer i temperatur og luftfuktighet over tid. Det er altså helt normalt, men det er heldigvis mulig å bli kvitt eller redusere knirkingen.

  • Som regel er det nok å stramme benene for å bli kvitt knirkingen i sengen. Men noen ganger kan det også være nødvendig å skru av benene og spraye silikon på kontaktflatene før du skrur på benene på igjen.