Overmadrasser

Overmadrasser
View as Grid List

5 Produkter

per page
 1. Temprakon Advance
  NO - Januarudsalg
  Tilbud 20%
  Temprakon Advance - 90x200 cm.
  Special Price kr 3 759,00 Regular Price kr 4 699,00
  Leveringstid 12-20 virkedager
 2. Temprakon Advance
  NO - Januarudsalg
  Tilbud 20%
  Temprakon Advance - 90x210 cm.
  Special Price kr 4 159,00 Regular Price kr 5 199,00
  Leveringstid 12-20 virkedager
 3. Temprakon Advance
  NO - Januarudsalg
  Tilbud 20%
  Temprakon Advance - 140x200 cm.
  Special Price kr 4 959,00 Regular Price kr 6 199,00
  Leveringstid 12-20 virkedager
 4. Temprakon Advance
  NO - Januarudsalg
  Tilbud 20%
  Temprakon Advance - 180x200 cm.
  Special Price kr 6 799,00 Regular Price kr 8 499,00
  Leveringstid 12-20 virkedager
 5. Temprakon Advance
  NO - Januarudsalg
  Tilbud 20%
  Temprakon Advance - 180x210 cm.
  Special Price kr 7 999,00 Regular Price kr 9 999,00
  Leveringstid 12-20 virkedager
View as Grid List

5 Produkter

per page

Overmadrasser

Hos Bedre Nætter vet vi det at en god overmadrass er en viktig ingrediens for søvnen din. En overmadrass gir bedre komfort, et sunnere søvnklima og kan i mange tilfeller temperaturregulere, slik at nattesøvnen din blir mer avslappet og behagelig.

Det er mange gode grunner for å ha en overmadrass til sengen din. De mest åpenlyse grunnene er at en overmadrass:

 • Forbedrer komforten og støtten og dermed nattesøvnen din
 • Forlenger levetiden på sengen
 • Gir et mer hygienisk soveklima, blant annet ved det avtag- og vaskbare trekket

Hvis du har en rammemadrass, vil du ikke kunne ta trekket av sengen og vaske det – det vil si at man ikke kan unngå at det over tid kommer svette, hud celler og lignende inn i madrassen. Dette kan du da unngå hvis du har en overmadrass over rammemadrassen. I dette tilfellet vil du enkelt og greit kunne vaske trekket, og velger du en Latex-kjerne, kan du også vaske skummet. Det samme gjelder ved fjærmadrasser, hvor du kun i få tilfeller kan ta trekket av. Dette er derimot en vanskelig oppgave, og det kan derfor ikke anbefales å gjøre dette ofte. Velger du en overmadrass kan du få en sunnere seng og et bedre miljø på soverommet.

Når du kjøper en seng med en overmadrass inkludert, er det ofte snakk om en overmadrass med begrensede egenskaper, og derfor skal du alltid være oppmerksom på å få den riktige overmadrassen med i kjøpet, eller senere supplere med en kvalitets-overmadrass, da dette absolutt har en avgjørende effekt på nattesøvnen din.

Hvilken overmadrass skal jeg velge?

Som en hovedregel finnes det alltid forskjellige kjernetyper, Polyurethane, Memory & Latex. Hos Bedre Nætter har vi valgt å ikke ha Polyurethan skum, siden dette er den alminnelige type "døde" skum som du nok kjenner fra leirskoler og gymsaler. Polyurethane har ikke noen egenskaper som forbedrer nattesøvnen, og derfor finner du den heller ikke i sortimentet vårt. Det består kun av Memory- og Latex-overmadrasser som du kan lese om under:

Litt fakta om Latex:
 • Elastisk og gir på den måte støtte fra presset som legges på kjernen.
 • Allergivennlig, for sunnere søvn.
 • Todimensjonal da den støtter og samtidig er trykkavlastende.
 • Pustende materiale som ikke opptar kroppsvarmen din.
 • Høy elastisitet og densitet, og på den måten mer bæredyktig.
 • Lang holdbarhet uten at den faller sammen.

Latex har alle egenskapene som kan gi deg en bedre natts søvn. Du får fremragende støtte, da en latex-overmadrass er elastisk og støtter deg alt etter hvordan du plasserer vekten på madrassen. Madrassen skubber tilbake alt etter hvor mye vekt den mottar. Den tilpasser seg derfor nettopp din kroppsbygning og sikrer en myk, men samtidig støttende søvn.

Litt fakta om Memory Foam:
 • Trykkavlastende via kroppsvarmen din
 • Minsker bevegelser i løpet av natten
 • Tilpasser seg liggestillingen din.

Memory Foam har den egenskapen at den former seg etter kroppsvarmen din. Madrassen lar deg synke ned nøyaktig der du er varmest, som typisk er trykkpunkter som skuldre, nakke eller korsrygg. Disse stedene avlastes og dermed forbedrer søvnen spesielt hos personer med ryggproblemer. Da en Memory Foam overmadrass tilpasser seg kroppen din etter kroppsvarmen, vil du synke ned i madrassen etter den naturlige kroppsformen din.

Hvilken overmadrass gir meg den beste støtten?

Når du velger overmadrass, skal du tenke over hvilken type komfort du liker best. Vil du gjerne synke ned i madrassen, er det en Memory Foam-kjerne du skal ha. Memory Foam-overmadrassen bruker som sagt kroppsvarme til å forme seg, og derfor har denne typen overmadrass det vanskelig for å avlede varme. Du skal derfor være oppmerksom på at Memory ikke kan anbefales hvis du blir varm i løpet av natten.

Latex er temperaturregulerende, og derfor er en latex-overmadrass det beste valget hvis du har en tendens til å bli varm i løpet av natten – det viktigste er at en latex-overmadrass gir deg en uovertruffen, personlig støtte, uansett hvor mye du veier eller hvilken sovestilling du foretrekker.

Memory Foam overmadrassene:

Vi bruker den samme Memory Foam-skumkjernen i alle Memory overmadrassene. Dette vil også si at de eneste endringene mellom overmadrassene er selve kjernetykkelsen eller trekket rundt overmadrassen. Selve skumkjernen har en densitet på 55 kg/m3, som er et uttrykk for at dette er et kvalitetsprodukt. Densitet brukes til å måle hvor kompakt overmadrassen er, og derfor også hvor effektiv den er. Man kan ikke sammenligne densiteten i Latex med den som er i Memory Foam, da Latex generelt har et høyere nivå.

Latex overmadrassene:

Ved Latex overmadrassene fører vi kun høykvalitetsprodukter. Det kommer også frem ved at "standard" modellen Latex Prestige har en densitet på 70 kg/m3, som absolutt er i den høyeste enden. Ut over dette har vi også både Mayan Green som er 100% naturlatex og har en densitet på 85 kg/m3.

Vekt, kjernetykkelse & varme

Når du skal finne den riktige kjernetykkelsen til overmadrassen, skal du se på vekten din og tilstanden på din nåværende seng. Først og fremst anbefaler vi at du ser etter en kjernetykkelse på 5-6 centimeter hvis du veier +80 kilo. Hvis du veier under 80 kilo kan du godt ha en tykk kjerne, men du kan også nøyes helt fint med de tynnere modellene. Ut over dette er det også vigkig at du er oppmerksom på om overmadrassen skal forlenge levetiden på en allerede godt brukte sengen, eller om den skal brukes til en helt nye en. I det tilfellet at du kjøper til en brukt seng, vil det være utrolig viktig med en tykk kjerne for å minske eventuelle eksisterende skavanker på sengen.

Elastisitet, hva er det?

Elastisiteten i en latex-overmadrass er med på å definere hvor mye støtte den kan gi - samt hvor fast madrassen er. Fordelen ved Latex overmadrasser er spesielt det at det ikke er en fasthet som passer til personer på 90 kilo, og en annen til en person på 60 kilo – denne typen madrass tilpasser seg deg og vekten din.

Hvordan kan en Latex overmadrass passe til forskjellige vektklasser når kjernen er den samme? Det som gjør Latex innlysende er at elastisiteten i Latex overmadrassen tilpasses din kroppsvekt. Hvis du veier 100 kilo, vil trykket på overmadrassen være deretter, og det vil gjøre at kjernen skubber mer tilbake enn hvis du kun legger 60 kilo på den. Av nettopp denne grunnen vil et par på henholdsvis 60 og 90 kilo ikke få den samme opplevelsen av hvordan overmadrassen reagerer på vekten deres. Ved 90 kilo presses latex kjernen mer og skubber derfor mere tilbake enn ved 60 kilo.

Vi har solgt enormt mange Mayan Green overmadrasser til personer som veier alt fra 50 til 150 kilo, og har enda ikke fått en eneste klage over liggekomforten - det vitner til det fremragende spennet du kan oppleve med en Mayan Green overmadrass som har en høy elastisitet. Dette gjør at Mayan Green-overmadrassen er den opplagte løsningen til et par som har forskjellige behov, men som gjerne vil ha en stor overmadrass uten en revne i midten.